Wie wil als eerste de elektrische Volta uitproberen? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wie wil als eerste de elektrische Volta uitproberen?

Volta Trucks, de Scandinavische start-up van volelektrische bedrijfsvoertuigen, heeft zijn nieuwe website gelanceerd in de aanloop naar de lancering van de Volta Zero in het najaar van 2020. De nieuwe website geeft ook toegang tot het Pioneer-programma van Volta. De leden van het Pioneer-programma zijn de eersten die proefvrachtwagens en productievoertuigen in gebruik nemen wanneer ze klaar zijn.

De Volta Zero is volgens de fabrikant ’s werelds eerste speciaal gebouwde volelektrische 16-tons vrachtauto, die is ontworpen de milieubelasting in stadscentra te verminderen. De Volta Zero, die in het Verenigd Koninkrijk is gebouwd, is vanaf het begin ontworpen voor elektrisch vervoer, wat ook een stapsgewijze verandering in de veiligheid van voertuigen en voetgangers mogelijk maakt. Dankzij de verwijdering van de verbrandingsmotor zit de bestuurder van een Volta Zero in een centrale rijpositie, met een veel lagere zithoogte dan een conventionele vrachtwagen, waardoor de bestuurder een breed zicht van 220 graden heeft en de gevaarlijke dode hoeken tot een minimum worden beperkt.

Chief Executive Officer van Volta Trucks, Rob Fowler: “Volta Trucks bouwt de eerste speciaal gebouwde, volledig elektrische truck voor leveringen in de binnenstad. We zien de onmiddellijke crisis van de luchtvervuiling, en ook de veiligheidsproblemen met veel van de huidige grote bedrijfswagens. We zullen laten zien hoe we deze uiterst belangrijke kwesties aanpakken wanneer we over een paar maanden onze nieuwe Volta Zero onthullen”.

“De nieuwe Volta Trucks-website biedt een schone en eenvoudige manier om toegang te krijgen tot alle belangrijke informatie over ons toekomstige Volta Zero voertuig en de elektrificatie, veiligheid en duurzaamheid van ons merk. Belangrijk is dat het ook informatie bevat over ons Pioneer-programma. Het verheugt mij dat veel bekende retailmerken en wereldwijd toonaangevende vrachtbezorgingsbedrijven zich al hebben aangesloten bij ons Pioneer-programma, waardoor zij de eerste mogelijkheid hebben om een pilotvrachtwagen te exploiteren en toegang hebben tot de eerste productievoertuigen wanneer deze worden gelanceerd. De onthulling van de Volta Zero ligt op schema voor de herfst van 2020 en het aftellen is begonnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer