Ga naar hoofdinhoud

EXPERTBLOG – De veranderende retailnetwerken vragen om flexibele ritplanningssoftware

De tijd dat retailers uit konden met een vast ’tijdschema’ voor winkeldistributie ligt al lang achter ons. De veranderingen in het retailnetwerk en de bijbehorende restricties nemen in een steeds hoger tempo toe.

door Joey Palmeri, Sales Director Netherlands PTV Logistics  

Retailnetwerk

In de foodretail & last mile delivery is de complexiteit nog groter. Veel supermarkten ontvangen drie keer per dag een vrachtwagen: vroeg in de ochtend voor verse producten, laat in de middag de niet-bederfelijk producten en tussendoor voor diepvriesproducten. Het is essentieel om deze leveringen zo gelijkmatig mogelijk over de dag te verdelen om pieken te voorkomen, niet alleen in de winkels maar ook in de distributiecentra. Om de steeds schaarser en duurder wordende medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten, moet de werklast gespreid worden en mogen niet alle vrachtwagens tegelijk geladen worden.

Slimme cloud-based rittenoptimalisatie

Gezien de voortdurende veranderingen in zowel het retailnetwerk als de regels en beperkingen, is een flexibel en slim rittenoptimalisatiesysteem zoals OptiFlow noodzakelijk. Deze flexibele cloudoplossing genereert een optimale rittenplanning die voldoet aan alle regels en beperkingen van het netwerk. Bovendien resulteert het gebruik van OptiFlow in een betere procesbeheersing. Transportafdelingen hoeven niet langer te alleen maar te vertrouwen op de kennis van de planners en hoeven niet langer Excel te gebruiken. Met OptiFlow beschikken ze over een geïntegreerde planningstoepassing die het volledige planningsproces ondersteunt, inclusief het beheer van beperkingen. Handmatig een rit naar voren of naar achteren verplaatsen om pieken in de werklast op te vangen is niet langer nodig.

Hoe pakken we de uitdagingen van de moderne bezorging aan?

In onze whitepaper over ”Hoe plant u complexe thuisleveringen?” gaan we dieper in op deze uitdagingen en belichten we de transformerende rol die software voor routeoptimalisatie kan spelen. Nu gratis te downloaden!

De Nederlandse Retail Giant: Albert Heijn

Albert Heijn, een van de grootste supermarktketens in Nederland, gebruikt het SaaS rittenptimalisatiesysteem OptiFlow voor het plannen van de ritten naar meer dan 2.000 supermarkten, buurtwinkels, slijterijen en drogisterijen. Het resultaat is een rittenplanning die de hoge netwerkdichtheid optimaal benut en toch voldoet aan alle regels en beperkingen. Dankzij de geavanceerde algoritmen kost het herberekenen van de routeplanning niet langer 220 uur, maar slechts een fractie daarvan. “Elke locatie, groot of klein, heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Af en toe nemen we winkels over, waardoor we ons voortdurend moeten aanpassen aan nieuwe situaties”, zegt Martijn Beerepoot, projectmanager distributie en transport bij Albert Heijn. Lees het volledige succesverhaal van Albert Heijn & OptiFlow.

Cloudbased ritoptimalisatiesoftware met de best presterende algoritmen!

  • Krachtige algoritmen. Erkend als het beste algoritmen door onze klanten.
  • >15% kostenbesparing. Ontgrendel uw verborgen besparingspotentieel. Gegarandeerd.
  • 6x snellere een planning realiseren
  • Optimaliseer gemakkelijk 10k orders in één plan
  • Use case voor ritoptimalisatie: distributie, e-commerce, thuisleveringen, koerier, expres en pakketten.
  • Branches: detailhandel, e-commerce, transport en logistiek.

Continue verbetering

Albert Heijn maakt ook gebruik van de mogelijkheid om de rittenplanning continu te verbeteren. Met OptiFlow DOE (Design of Experiments) worden de instellingen automatisch op een logische manier doorgerekend om te analyseren welke aanpassingen een positief effect hebben op de planningsresultaten. “Voorheen was je klaar als de planning klaar was. Nu heb je de tijd om verschillende plannen tegen elkaar af te wegen, waardoor we beter kunnen inspelen op marktontwikkelingen”, zegt Martijn Beerepoot.

Een van de voorbeelden is het tekort aan chauffeurs. OptiFlow stelt planners in staat om een keuze te maken: ze kunnen kiezen voor het plan met de laagste kosten, de laagste CO2-uitstoot of het minste aantal chauffeurs. Het is ook mogelijk om rekening te houden met de voorkeuren van de chauffeurs, zodat ze bijvoorbeeld een pauze kunnen nemen in de kantine van een distributiecentrum in plaats van op de weg. Beerepoot: “We letten goed op de structuur van een rit en passen de pauze-instellingen van de chauffeur in OptiFlow aan op zijn behoeften.” Dit resulteert in tevreden chauffeurs, die meer toewijding tonen en betere prestaties leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer