G. van der Heijden tankt vanaf nu HVO100 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

G. van der Heijden tankt vanaf nu HVO100

Nigel van der Wouden (l) van Schouten Olie en Bert van der Heijden bij de eerste bevoorrading van HVO100

Transportbedrijf G. van der Heijden & Zn uit Ridderkerk laat voor twee van hun opdrachtgevers de containers vervoeren met vrachtwagencombinaties die rijden op HVO100. De afkorting HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Deze niet-fossiele dieselbrandstof is geproduceerd op basis van met waterstof behandelde plantaardige oliën en restafval, zoals dierlijke vetten. Het getal ‘100’ geeft aan dat het gaat om een duurzame van hoge kwaliteit in de meest pure, niet gemixte vorm (100 procent). Schouten Olie uit Alphen aan den Rijn levert de HVO100.

HVO100 biedt een CO2-reductie tot wel 90 procent en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, koolwaterstof, stikstofoxiden en koolmonoxide. Dat is niet alleen beter voor de luchtkwaliteit maar ook goed voor de motor, want filters en injectoren blijven langer schoon.

Directeur Bert van der Heijden: “DHL vroeg ons om over te gaan op HVO100. Aan dit verzoek hebben wij graag voldaan. Ook voor opdrachtgever OOCL gaan wij over op HVO100. Dat is overigens op ons verzoek. HVO100 is duurder dan de traditionele dieselbrandstof. Zowel de opdrachtgevers als wij, moeten hierin dus willen investeren. Dat doen wij om een steentje te kunnen bijdragen aan milieu- en klimaatdoelstellingen. Uiteraard hopen wij dat meerdere van onze opdrachtgevers zich aansluiten bij DHL en OOCL.”

In december ging de jongste TTM.nl Talk in zijn geheel over HVO. Kijk hieronder de uitzending terug om te zien of HVO misschien ook iets voor u is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer