Portugese overheid dwingt chauffeurs tot werken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Portugese overheid dwingt chauffeurs tot werken

De Portugese overheid grijpt in bij de staking van de tankwagenchauffeurs in dat land. Met een noodbevel willen ze de stakers dwingen voldoende brandstof te leveren. Daarmee steekt de overheid een spaak in de wielen van de stakende chauffeurs.

De tankwagenchauffeurs hebben het werk neergelegd omdat ze betere salarissen en arbeidsomstandigheden eisen. De regering had in de aanloop naar de staking gezegd dat brandstofleveranties in elk geval deels moesten doorgaan, maar dat is niet gebeurd. Daarom ontstaan er nu grote problemen in het land. Met het dwangbevel moet worden voorkomen dat de luchthaven van Lissabon en bepaalde tankstations zonder brandstof komen te zitten. Maandagavond zat een derde van de tankstations zonder brandstof.

De ingreep van de overheid laat zien dat een staking van vrachtwagenchauffeurs niet zo’n sterk wapen is als weleens gedacht wordt. Ook in Nederland (vooral op social media) wordt door chauffeurs weleens gesuggereerd om ‘het land plat te leggen’. Het voorbeeld in Portugal laat zien dat dat maar beperkt mogelijk is. Ook in Nederland zou de overheid ingrijpen zodra de maatschappij ontwricht dreigt te raken.

4 reacties op “Portugese overheid dwingt chauffeurs tot werken

 • En als de chauffeurs wigeren? wat willen ze dan doen? .
  schieten of stappen de heren zelf in de vrachtwagen en beleveren het land.

 • Ik moet nog zien of de overheid in zowel Portugal als mede Nederland zou ingrijpen; Ze dreigen wel maar staan tot op zekere hoogte machteloos.Immers als alle tankwagenchauffeurs naar het buitenland rijden in Portugal is dat Spanje, in Nederland Duitsland en België dan heeft de overheid het nakijken. In Frankrijk steken ze dan gewoon weg de boel in de brand [de opleggers of ze demonteren de kingpen van de trailer], de gele hesjes.
  Dreigen helpt niets wat een overheid zou doen, dat is alleen maar de kat op het spek binden.

  1. M.l

   De regering moet luisteren Nasr de mensen van het land.de mensen hebben het land en de macht , niet de regering.

 • A.Ruygrok

  Redaktie.., Beetje voorbarige conclusie .., zal nog niet meevallen om onwillige a/h werk te zetten in een vrij en democratisch land…, of men moet middelen gaan gebruiken die meer passen bij Noord Korea of zo .. , men kan beter zorgen dat er overeenstemming komt.. , de stakers zullen wel niet voor de grap naar dit middel hebben gegrepen..,
  A.Ruygrok, Monster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer