Ga naar hoofdinhoud

Tanktransporteur Vervaeke bestelt Hyzon waterstoftruck

Vervaeke, de Belgische grote speler in tanktransport voor de chemische en petrochemische sector, heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen op waterstof besteld. Het gaat om een Hyzon, waarmee Vervaeke 100 procent CO2-neutraal transport wil bereiken.

Aangezien de nieuwe vrachtwagen alleen waterdamp in plaats van koolstofemissies uitstoot, staat hij voor nul-emissie. Bovendien maakt hij een snelle acceleratie mogelijk, wat veilig samenvoegen en manoeuvreren tot gevolg heeft. Terwijl een soepele en bijna geruisloze rit de chauffeurs in staat stelt zich op de weg te concentreren en een belangrijke vermindering van de geluidsoverlast betekent, aldus Vervaeke in een verklaring.

Deze aankoop kadert in het intensievere streven naar duurzaam transport, in nauwe samenwerking tussen Vervaeke en één van haar grootste klanten. Ze komt bovenop de voortdurende investeringen van Vervaeke in het modernste materieel, de meest efficiënte motoren, partnerships met klanten in milieuvriendelijke projecten en goed opgeleide chauffeurs. Deze overgang naar een klimaatneutrale brandstof betekent geenszins dat er concessies worden gedaan aan de hoge servicenormen van het bedrijf op het vlak van veiligheid, laadvermogen en afstanden.

Bovendien zal dit project Vervaeke toelaten een belangrijke ervaring en kennis op te doen over het gebruik van deze nieuwe waterstoftechnologie. Het is de bedoeling van Vervaeke om haar techniekers op te leiden in deze specifieke technologie, zodat deze het onderhoud van haar eigen vloot kunnen uitvoeren, zoals Vervaeke altijd heeft gedaan en nog steeds doet.

Vervaeke promoot ook het gebruik van de H2 technologie voor ADR goedkeuring op VN niveau.

De eerste Hyzon vrachtwagen zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer