15 Mercedessen en één Van Eck voor Rutges • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

15 Mercedessen en één Van Eck voor Rutges

Van Eck Trailers heeft aan Rutges Cargo een speciale platformtrailer geleverd die voor tal van werkzaamheden bij Rutges geschikt is. Rutges nam tegelijkertijd vijftien nieuwe trucks van het type Mercedes Actros in bedrijf.

Rutges Cargo is sinds de overname door de huidige directeur, Vincent van ’t Schip, flink gegroeid. Dit  resulteerde niet alleen in een nieuwe zichtvestiging in Rozenbrug, onder de rook van Schiphol, maar geleidelijk aan werd Rutges een begrip niet alleen voor het transport, maar ook voor de opslag van hoogwaardige goederen. “In de afgelopen twee jaar hebben we de beschikking gekregen over 35.000 vierkante meter opslagruimte. Daarvoor was het nog 6.000 meter”, zegt Van ’t Schip.

Drie disciplines

Hij legt uit dat Rutges Cargo sterk is in drie disciplines, naast genoemde veilige tijdelijke opslag: ten eerste het vervoer van hoogwaardige lading waarbij de transporten voldoen aan de TAPA-condities. Ten tweede farmaceutisch vervoer, dat voldoet aan de GDP-standaarden en als derde wat Van ’t Schip de ‘hoger gepositioneerde cargo’ noemt, waar genoemde certificering niet op van toepassing is. Volgens Van ’t Schip zijn veiligheidsnormen steeds strenger geworden, waardoor je als vanzelf op zoek moet naar partners die je hoe dan ook kunt vertrouwen.

Partners

“Van Eck Trailers is zo’n partner. Sinds twee jaar zijn wij een van de logistiek dienstverleners van ASML uit Veldhoven. Hun machines vereisen de hoogste veiligheidscategorie in het vervoer, dus we zijn trots dat we bij de voorhoede van ASML-vervoerders horen. Omdat zij werken met meerdere containermaten voor hun machines, hebben we Van Eck gevraagd een platformtrailer te ontwikkelen die multifunctioneel is. Wanneer je nu het resultaat bekijkt, dan vraag je je af wie zoiets nog meer kan bouwen.” De nieuwe trailer heeft door Van Eck zelf ontwikkelde rollenbanen die door de chauffeur bediend kunnen worden. Van Eck gebruikt hierbij een eigen aandrijving. Daarnaast kunnen precies op die plekken in de laadvloer waar het nodig is, twistlocks worden geplaatst, om de containers van ASML optimaal te kunnen zekeren. Andere veiligheidszaken zoals breedteborden ontbreken niet en bij de platformtrailer is sprake van een lage laadvloer, waarbij de koppelschotelhoogte voor de trekker dus slechts 95 cm mag bedragen. In de luchtvrachtwereld een bekende maat. Als kers op de taart beschikt de trailer over een oprolbaar dekzeil, waarmee de lading aan het zicht onttrokken kan worden en waarmee de lading uiteraard ook beter wordt beschermd. Vanzelfsprekend ontbreken lichtmetalen wielen niet en is de achterste as gedwongen gestuurd. “Binnenkort gaan we met de klant tests uitvoeren met het laden, vastzetten en vervoeren van de diverse typen containers en leren we alle ins en outs van deze unieke trailer”, zegt Van ’t Schip. “Het laat mooi zien hoe we Rutges Cargo van een algemene luchtvrachtvervoerder hebben opgewerkt tot een hoogwaardig logistiek dienstverlener. Daarbij is niet alleen Nederland, maar heel Europa ons speelveld.”

Rutges Cargo beschikt over een vloot van ruim honderd trekkende eenheden, de vijftien nieuwe Mercedes Actros Gigaliners meegerekend. Zij trekken een vloot van circa 130 opleggers. Behalve van Mercedes-Benz, rijden er bij Rutges Cargo ook trucks van de merken Scania en DAF. “Met de nieuwe trucks van Mercedes proberen we chauffeurs aan te trekken, dan wel ze hier te houden. Deze trucks zijn het nieuwste op het gebied van veiligheid en zuinigheid. Met de GigaLiner-cabine hebben ze optimale ruimte. Voor het omgaan met de Van Eck trailer zullen trainingen nodig zijn, maar dat kan niet anders vanwege de talrijke mogelijkheden die deze trailer biedt.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer