Ga naar hoofdinhoud

44 nieuwe Scania’s voor Jumbo

Jumbo Supermarkten heeft bij Scania een order geplaatst voor 44 nieuwe Scania’s G410 en G450 trekkers met een hoog dak. Net als bij eerdere afleveringen worden ook deze trucks af-fabriek in de bedrijfskleuren gespoten. De SCR-only motor staat garant voor een laag brandstofverbruik. Het Scania 13-liter motorplatform verwierf dit jaar voor de derde keer in successie de Green Truck Award in een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten. De exemplaren met de 450 pk motor zullen worden ingezet als LZV. De uitlevering van de nieuwe voertuigen is reeds gestart. Vorig jaar nam Jumbo twee Scania Hybrid trucks in gebruik.

De voertuigen worden door Scania Veghel af-fabriek in het bekende gele design bij Jumbo Supermarkten in Veghel afgeleverd. Alle voertuigen zijn uitgerust met de G slaapcabine met het hoge dak. Deze biedt zowel veel ruimte voor de chauffeur als een makkelijke en comfortabele in- en uitstap. De chauffeurs komen met een premium bestuurdersstoel en een uitgebreid infotainmentsysteem, sowieso aan comfort niets te kort. Naast veiligheidsvoorzieningen als AEB en LDW zijn de trucks ook voorzien van LED-verlichting. De lager geplaatste G-cabine biedt de chauffeur een optimaal zicht rondom het voertuig. Aangezien de trucks zich bij de bevoorrading van de supermarkten regelmatig in drukke stedelijk gebieden begeeft, is dit een belangrijk pluspunt.

Met ruim 650 supermarkten en ca. 80.000 medewerkers is Jumbo één van de grootste retailorganisaties van Nederland. De ruim 32.000 artikelen worden door een wagenpark van 180 voertuigen door geheel Nederland gedistribueerd. ‘Alles draait om 100% tevreden klanten’ is het uitgangspunt van het bedrijf en alle ondersteunende diensten, waaronder de supply chain, staat volledig in dit teken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer