Grolsch vervoert het bier met zonnecellen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Grolsch vervoert het bier met zonnecellen

Koninklijke Grolsch is continue bezig met verduurzamen en dus altijd op zoek naar manieren om het bier nóg groener te maken. Transportpartner Heisterkamp Transportation Solutions rijdt daarom sinds kort met zonnepanelen van Solar On Top op de opleggers.

“Toen Heisterkamp met het idee kwam om een test te doen met trucks en trailers met zonnepanelen op het dak hoefden we hier natuurlijk niet over na te denken”, vertelt het bedrijf op haar website.

 Momenteel rijden er twee vrachtwagens voor Grolsch, die zijn voorzien van zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen zorgen ervoor dat de accu’s van de vrachtwagens continue worden bijgeladen door de zonnepanelen. Het grote voordeel hiervan is dat de trekker tijdens het laden en lossen niet constant hoeft te blijven draaien. Dit resulteert weer in minder dieselverbruik én minder CO2 uitstoot. Een ander voordeel is dat de accu’s langer meegaan en de kans op stilstand minder wordt. Sinds enkele maanden zijn de twee systemen operationeel en de eerste resultaten zijn veelbelovend. De uiteindelijke evaluatie moet uitwijzen of er meer vrachtwagens met zonnepanelen de weg op kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer