Simon Loos bestelt 52x Schmitz Cargobull voor Sligro en Heineken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Simon Loos bestelt 52x Schmitz Cargobull voor Sligro en Heineken

Logistiek dienstverlener Simon Loos heeft bij Schmitz Cargobull 52 bakopbouwen besteld voor trucks die ingezet gaan worden vanuit het vernieuwde distributiecentrum van Sligro in Berkel en Rodenrijs. Behalve lading van Sligro, neemt Simon Loos ook lading mee van Heineken. Daarmee worden vele transporten uitgespaard. Dit vereiste aanpassingen aan de opbouw die Schmitz Cargobull levert.

“We hebben gekozen voor een chassis van Mercedes-Benz en voor bakopbouwen van Schmitz-Cargobull”, zegt fleetmanager Wim Roks van Simon Loos. Redenen om voor Schmitz Cargobull te kiezen zijn de snelle levertijd en de bewezen kwaliteit van de koeltrailers van Schmitz in de vloot van Simon Loos. Al snel bleek dat ze graag offerte voor deze bakopbouwen wilden uitbrengen”, zegt Roks. “We waren onder de indruk van hun aanbod. Vervolgens zijn we met onze chauffeurs en planners gaan bekijken aan welke eisen de bakopbouwen verder moeten voldoen. Daar kwamen tal van wensen uit, die door Schmitz Cargobull stuk voor stuk en binnen de gewenste tijd konden worden ingewilligd”, aldus Roks. “Zoveel maatwerk hadden we eerlijk gezegd niet verwacht van zo’n grote speler.”

Om de lading te kunnen combineren, is in de laadruimte een lengteschot aangebracht. Met een drietal gordijnachtige schuifschotten kan de chauffeur de gekoelde laadruimte perfect naar behoren indelen, en altijd zo klein mogelijk houden. Het vriesgedeelte van de opbouw heeft een speciaal diepvriesschot met hetzelfde doel. De koeling wordt verzorgd door een multitemp installatie op het kopschot, wat dus weer laadruimte scheelt omdat er geen verdampers in de bak hangen. Deze machine betrekt zijn energie van de voertuigmotor. Het Mercedes-chassis is hier volgens Roks speciaal voor toegerust.

De opbouw is voorzien van tal van extra’s. Zo kunnen de achterdeuren niet in twee, maar in drie delen open. Erachter bevindt zich een achtersluitende laadklep. Als extra heeft die weer een sleuf om een losplaat in te leggen, om stoepranden te overwinnen met de rolcontainer. Aan de rechterkant kent de opbouw een extra zijdeur en een bijbehorend trapje, voor de keren waarbij er slechts een kleine diepvrieszending gelost moet worden. “Aan ladingzekering hebben we ook veel aandacht besteed”, gaat Roks verder. “Er zijn uitsparingen in de vloer gemaakt voor stangen, wat Heineken-chauffeurs graag willen. In de zijwanden zijn bindrails aangebracht, omdat Sligro-chauffeurs graag met sluitende dwarsbalken werken om de lading te zekeren. Het beste van twee werelden”, aldus Roks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer