Vaccins komen naar je toe in een Volvo FM op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vaccins komen naar je toe in een Volvo FM op LNG

Voor het transport van farmaceutische producten binnen de Benelux heeft VTS Transport & Logistics uit Boxmeer onlangs een order voor vier nieuwe Volvo FM LNG-trucks getekend. Vooral het duurzame karakter van de trucks was voor VTS reden om voor dit model te kiezen. VTS verwacht met LNG zo’n 20 procent CO2 te gaan besparen.

VTS Transport & Logistics is gespecialiseerd in opslag en distributie van farma- en healthcare producten en heeft ook al Coronavaccins vervoerd. Voor het transport van temperatuur gecontroleerde producten voor farmaceutische bedrijven binnen de BeNeLux werden onlangs vier Volvo FM LNG-trekkers aangeschaft.

Vooral het duurzame karakter van LNG in combinatie met het chauffeurscomfort, het goede zichtveld en de lage instap van de Volvo FM sprak VTS aan. “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Bij ons, maar ook bij onze klanten binnen het farmaceutisch transport. Met de Volvo FM LNG verkleinen we onze CO2-uitstoot met 20 procent in vergelijking met een dieseltruck. Dat zijn cijfers die zijn bewezen en die nu gehaald kunnen worden. Natuurlijk is elektrisch rijden ook interessant, maar LNG is wat ons betreft de oplossing waarmee nu al duurzamer kan worden gereden en minder CO2 kan worden uitgestoten”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics.

Naast LNG-trucks heeft VTS Transport & Logistics ook 22 Volvo’s FH I-Save besteld. Deze trucks zijn voorzien van een Fuel Hero Pro pakket met de zuinige Turbo Compound-motor. De eersten uit deze order worden binnenkort door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center aan VTS geleverd.

“Het is ons streven om in 2030 nul emissies uit te stoten met onze distributie trucks. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van een CO2-besparende brandstof als LNG kunnen we nu al stappen maken. We zetten in op de duurzame opties die op dit moment beschikbaar en binnen ons transport realiseerbaar zijn”, besluit Joost Hafmans.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer