Duitsland accepteert e-CMR vanaf 5 april • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Duitsland accepteert e-CMR vanaf 5 april

Duitsland accepteert vanaf 5 april a.s. de e-CMR, de digitale vrachtbrief. Dat is een grote doorbraak in de verdere uitrol van e-CMR en het papierloos goederenvervoer.

De digitale versie van het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het goederenvervoer (CMR), die sinds 2011 van kracht is, is tot dusver door 31 landen geratificeerd. De toetreding van Duitsland, het belangrijkste doorvoerland in de Europese Unie, is een belangrijke stap voorwaarts voor de verdere digitalisering van het goederenvervoer..

Na een besluit van het Duitse parlement in 2021 heeft de Duitse regering vorige week de bijbehorende kennisgeving bij de VN in New York gedeponeerd. De inwerkingtreding volgt dan 90 dagen later, en dat is dus vanaf 5 april 2022.

De e-CMR-norm zal de logistieke sector van Duitsland in staat stellen nog efficiëntere diensten te verlenen aan hun klanten, zowel in het binnenland als internationaal. Doordat er geen papierwerk meer is, verlagen oplossingen op basis van het e-CMR-protocol de afhandelingskosten, maken zij een einde aan vertragingen bij de administratie en facturering en verminderen zij discrepanties op de plaats van levering. De digitale standaard verhoogt ook de transparantie en veiligheid in de hele logistieke keten en biedt een grotere gegevensnauwkeurigheid om zendingen te traceren met realtime toegang tot ophaal- en leveringsinformatie.

Afgelopen week presenteerden Secure Logistics en e-CMR provider Collect + Go een oplossing voor een veel slimmer en veiliger afhandelingsproces op basis van een e-CMR.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer