Nieuwe navigatiesystemen voor trucks van Garmin • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe navigatiesystemen voor trucks van Garmin

Garmin introduceert op Transport Compleet de dēzl (spreek uit: diesel) LGV 610/710/810/1010 navigatiesystemen voor vrachtwagens. De vernieuwde serie introduceert een set functies om het leven van professionele vrachtwagenchauffeurs gemakkelijker te maken.

Denk hierbij aan aankomstplanning met automatische Birdseye satellietbeelden. Zo zie je als chauffeur luchtfoto’s in hoge resolutie van de ingang, beveiligingspoorten en laadperrons. De nieuwe navigatiesystemen zijn voorzien van grotere touchscreens met HR-beeld variërend van een 6-, 7-, 8- of het robuuste 10-inch displaymodel. Bovendien bieden de 8-inch en 10-inch schermen een nieuwe gesplitste kaartweergave met previews van de resterende route en dreigende weersomstandigheden1 met de optie om de navigatiesystemen in landschaps- of portretmodus te monteren om nog meer details van de route te zien.

“De nieuwe dēzl LGV serie biedt eenvoud voor professionele vrachtwagenchauffeurs die zijn vruchten zal afwerpen tijdens die lange 24-uurs transporten,” zegt René Dijk, Head of Marketing & Productmanagement van Garmin Nederland. “Met de nieuwe satellietbeelden in hoge resolutie kunnen vrachtwagenchauffeurs gemakkelijk het bewustzijn vergroten tijdens gecompliceerde aankomsten bij laadperrons.” Garmin weet overigens heel goed dat moderne nieuwe trucks standaard met navigatie worden geleverd, maar richt zich met de dēzl serie op chauffeurs met wat oudere auto’s of eigenzinnige eigen rijders.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen gebruik maken van aangepaste vrachtwagenroutering op basis van de grootte en het gewicht van hun vrachtwagen. Hiermee rijd je niet alleen bewuster, maar ook veiliger op de route die voor je ligt. Bovendien ontvang je meldingen van naderende brughoogtes, gewichtslimieten, scherpe bochten, steile hellingen en meer. De nieuwe milieuzone-routering geeft begeleiding en waarschuwingen over milieuzones op de route. Bovendien kunnen vrachtwagenchauffeurs de routeplanner gebruiken om hun totale route te bekijken, maar ook om tankstops, de nodige pauzes en overnachtingsmogelijkheden in te plannen.

De nieuwe dēzl LGV serie biedt verschillende belangrijke navigatiefuncties voor vrachtwagens op alle modellen om het leven op de weg voor professionele vrachtwagenchauffeurs te verbeteren:

  • Truck Parking Europe gegevens helpen chauffeurs bij het vinden van vrachtwagenparkeerplaatsen langs de route. Daarnaast kan real-time de beschikbaarheid van parkeerplaatsen worden bekeken door te koppelen met de dēzl-app
  • Trucks & Trailer Services biedt een handige database om truckstops te filteren op voorkeursmerk of voorzieningen
  • Real-time services kunnen worden gebruikt om live verkeersinformatie, weerberichten en- smartphone meldingen te ontvangen indien gekoppeld met de dēzl app op een compatibele smartphone.

Vrachtwagenchauffeurs kunnen gebruik maken van een dēzl ecosysteem door de nieuwe dēzl LGV te koppelen met diverse compatibele Garmin producten en diensten (afzonderlijk verkrijgbaar). Deze zijn allemaal ontworpen om de algehele ervaring van het vrachtvervoer te verbeteren en gemakkelijker te maken. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met de levensstijl en fitheid van de chauffeur onderweg. Binnen het ecosysteem zijn verschillende producten verkrijgbaar:

  • dēzl headsets met tot 50 uur continue gesprekstijd en Active Noise Cancelation technologie
  •  Instinct 2 dēzl Edition smartwatch voor dagelijks gemak, gezondheidstracking, korte workouts
  • tijdens pauzes, dagelijkse pauzetimers en meer
  • BC 50 draadloze achteruitrijcamera’s om met vertrouwen achteruit te rijden

De dēzl LGV 610/710/810/1010 serie is verkrijgbaar in juni. De adviesverkoopprijzen variëren van €339,99 tot €889,99. Ga voor meer informatie naar garmin.com/dēzl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer