Scania is connected met Here • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania is connected met Here

Scania gaat in zee met Here Technologies om de volgende generatie van haar truckconnectivity te waarborgen. Dat is bekend gemaakt op de vooravond van de technologiebeurs CES.

Scania gaat gebruik maken van de Here SDK (Software Development Kit), Here locatieservices en dynamische kaartgegevens voor navigatie en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS).

De connected navigatieoplossing van Here zal wereldwijd beschikbaar zijn voor Scania, onder meer in China, Japan en Zuid-Korea. Scania maakt gebruik van de Here SDK’s kaart-, route- en zoekfuncties die vrachtwagenspecifieke weginformatie, voertuigvoorschriften en nuttige tips bevatten. Scania zal ook haar bijbehorende mobiele applicatie voor chauffeurs bouwen met de Here SDK, om een consistente ervaring te bieden zowel in als buiten het voertuig.

Naast navigatie zal Scania de gegevens van Here over snelheidslimieten gebruiken om een Intelligent Speed Assistance (ISA) oplossing te implementeren, zoals vereist door de Europese wetgeving. De ISA-oplossing van Scania is een functie in het voertuig die chauffeurs helpt de wettelijke snelheidslimieten op een bepaalde weg te herkennen en na te leven. De Here ISA-kaart bevat expliciete snelheidslimieten die zichtbaar zijn op verkeersborden, maar ook impliciete snelheidslimieten die zijn afgeleid van verkeersborden zonder numerieke waarden.

De gegevens van Here bevatten informatie over de regelgeving voor bedrijfsvoertuigen voor snelheidslimieten voor vrachtwagens. De gegevens en services van Here worden gebruikt om diverse ADAS-functies te verbeteren, zoals brandstofoptimalisatie door middel van voorspellend aandrijflijnmanagement, wat Scania’s verschuiving naar duurzamere transportsystemen ondersteunt. De elektrificatie van Scania trucks zal worden ondersteund door toegang tot Here locatiediensten, waaronder Here EV Routing en optimalisatiediensten.

 “We hebben voor Here gekozen vanwege de kwaliteit van haar locatiegegevens en -diensten en het gemak van integratie in onze embedded en cloud-gebaseerde systemen”, zegt Peter Vincent, Head of Connected Systems bij Scania. “Het integreren van connected maps in het voertuig verlaagt het brandstofverbruik en maakt nieuwe functies mogelijk voor Battery Electric Vehicles en autonome voertuigen.”

“We zijn vereerd door het vertrouwen dat Scania toont in ons platform om vele use cases mogelijk te maken, waaronder navigatie, ADAS, fleet management en elektrificatie. Samen met Scania maken we het rijden met vrachtwagens efficiënter en dragen we bij aan een belangrijke verschuiving naar duurzaam transport,” aldus Gino Ferru, Senior Vice President, General Manager van EMEAR bij Here Technologies. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer