Shypple neemt Milestone over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Shypple neemt Milestone over

Shypple, de digitale expediteur uit Rotterdam kondigt laat weten in vier maanden tijd 25,5 miljoen euro te hebben opgehaald om zijn groei te versnellen en de vrachtvervoerssector te innoveren. Daarnaast wordt het technologie gedreven platform de eerste digitale expediteur in de markt voor luchtvracht en bederfelijke waren dankzij de overname van Milestone, een Europese speler in de logistiek van versproducten. De overname voegt mogelijkheden toe aan het Shypple-platform, versnelt de marktgroei van de organisatie en versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid door het toevoegen van kantoren in Azië, Centraal Amerika en Europa.

De onlangs afgesloten ‘Series A2’-financiering van 18,5 miljoen euro volgt na de eerdere Series A-investering van 7 miljoen euro die in april 2021 werd bekendgemaakt. De investeerders die in de eerste Series A-ronde betrokken zijn, waaronder Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Imperial Innovation Venture Fund), InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures, vergroten hun belang in Shypple. De Milestone-directeuren zijn onderdeel van de financiering door een forse investering van meerdere miljoenen en tonen daarmee hun vertrouwen in de toekomst met Shypple.

]Door de overname van Milestone wordt Shypple de eerste digitale expediteur voor versproducten en breidt het tegelijkertijd zijn wereldwijde aanwezigheid uit in Azië met zeven kantoren in China en verschillende locaties in Europa en Centraal-Amerika. Naar verwachting groeit de omzet van Shypple naar 250 miljoen euro in 2022.

De overname betekent voor Shypple de eerste in een reeks activiteiten om snellere marktgroei te bewerkstelligen. De kennis en het netwerk van Milestone biedt Shypple een sterke marktpositie in luchtvracht en transport van versproducten. Tegelijkertijd profiteren klanten van Milestone die migreren naar het Shypple-platform van de technologische mogelijkheden van de digitale expediteur. Daarmee maken ze hun activiteiten toekomstbestendig met behoud van hun bestaande vertrouwde relaties.

“We zijn overtuigd en trots om de volgende stap met Shypple te maken in het bouwen van een wereldwijd technologieplatform voor de vrachtvervoersector”, aldus Laurens Groenendijk, oprichter en managing partner bij Dutch Founders Fund. “Het is waanzinnig om te zien hoe deze organisatie is gegroeid van 12 mensen toen ik ze ontmoette in 2018 tot 120 in 2021, met kantoren over de wereld, dagelijkse nieuwe ontwikkelingen op het platform en met alle mogelijkheden om een revolutie te ontketenen in de manier waarop wereldhandel wordt gevoerd.”

Jarell Habets

“Met de overname van Milestone versterken we onze mogelijkheden in de logistieke markten voor versproducten en luchtvracht naar een wereldwijd competitieve positie”, aldus Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple. “We zijn nu in staat om aan de behoeften te voldoen van grote verladers van versproducten in Europa, Latijns-Amerika en de Aziatische handelsroutes, die op zoek zijn naar een digitale expediteur-oplossing. Dit is onze manier om te blijven innoveren in de traditionele wereld van de vrachtververvoerindustrie.”

“We geven een enorme boost aan de digitalisering van onze diensten door onze kennis van de transport van versproducten te combineren met de digitale mogelijkheden van Shypple”, aldus Co van Es en Juri Falandt van Milestone. “Onze klanten profiteren daardoor direct van de gewenste duidelijkheid, consistentie en het vertrouwen om hun handelsactiviteiten te optimaliseren. Dit is enorm belangrijk in een intercontinentale markt waarin efficiëntie en de beschikking over de meest recente vrachtinformatie essentieel is.”

Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat van Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. Voor ieder containerschip moet bijvoorbeeld een pallet vol documentatie per vliegtuig naar de haven van bestemming worden gevlogen om aan de inklaringsvoorwaarden en andere logistieke bureaucratie te voldoen. Deze markt van 300 miljard euro snakt volgens Shypple naar de modernisering waarin het voorziet via zijn technologie gedreven expediteursplatform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer