Ga naar hoofdinhoud

Minister zegt (weer) tariefdaling chauffeurskaart toe

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft donderdag bij de begrotingsbehandeling aangegeven dat de prijs van de tachograafkaarten omlaag gaat.

SGP en VVD hadden vragen gesteld over de hoogte van de prijs van de tachograafkaart. In het debat donderdag stelde SGP Tweede-Kamerlid Stoffer: “In het schriftelijke antwoord van de minister zie ik dat het uitgangspunt is om tarieven te hanteren die kostendekkend zijn. Mijn eerste nieuwsgierige vraag is of het dan ook richting prijsverlaging gaat. Of is de conclusie dat we straks, om de kosten te dekken, nog steeds op dit torenhoge tarief blijven?” Daarop antwoordt minister van Nieuwenhuizen: “Nee, daar mag de heer Stoffer de conclusie aan verbinden dat het tarief bij de tachograafkaarten naar beneden zal moeten gaan.” Dat is een harde toezegging, al is het hoeveel van de daling daarmee nog niet duidelijk.  De minister zegde toe dat zij dit binnen twee weken naar de Tweede Kamer zal sturen.

Nog dit najaar wil de minister de consultatie starten voor een nieuw tariefstelsel. Pas dan zal duidelijk worden met hoeveel euro het tachograafkaarttarief volgens haar kan dalen. Of dit voldoende zal zijn om het nu, zeker ook in vergelijking met de rest van Europa, torenhoge tarief tot een acceptabel niveau terug te brengen, zal moeten blijken.

Een motie van SGP-lid Chris Stoffer om een rijverbod voor vrachtwagens op zondag in te stellen werd door de minister ontraden. Zij verwees daarbij naar een vorig jaar ingediende motie waarmee zij geacht werd Duitsland te bewegen het zondagse verbod juist op te heffen om meer Europese harmonie te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer