TransFollow introduceert login met toegangscode • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TransFollow introduceert login met toegangscode

Met de laatste update van de TransFollow App introduceert het e-CMR platvorm een alternatief voor het inloggen met een persoonlijk account: de toegangscode. Daarmee is het per direct mogelijk om digitale vrachtbrieven in de TransFollow App of in geïntegreerde systemen af te tekenen zonder een eigen account aan te maken.

Na aanleiding van de feedback van actieve gebruikers van het e-CMR platform komt TransFollow nu met een nieuwe functionaliteit. Vanaf nu kunnen digitale vrachtbrieven afgetekend worden zonder in te loggen met een persoonlijk account. Tijdens het aanmaken en indienen van de digitale vrachtbrief kan er een unieke toegangscode worden geïndiceerd (zoals bijvoorbeeld het ordernummer of een interne missie-code), die vervolgens aan de chauffeur moet worden gecommuniceerd. De chauffeur kiest bij het openen van de TransFollow App voor het inloggen met toegangscode in plaats van inloggen met een persoonlijk account. Door de toegangscode in te voeren, krijgt de chauffeur toegang tot de vrachtbrieven die aan deze code zijn gelinkt. Er kunnen één of meerdere e-CMRs aan één unieke toegangscode worden gelinkt. Na het inloggen met de toegangscode staan de vrachtbrieven direct klaar om afgetekend te worden. Het inloggen met een toegangscode is sinds de laatste update (begin februari) beschikbaar in de TransFollow App.

Tot voorheen was het alleen mogelijk om digitale vrachtbrieven in de TransFollow App af te tekenen door met een persoonlijk account in te loggen. Een e-CMR moest toen altijd gelinkt zijn aan het account van de chauffeur om toegang te geven tot de documenten in kwestie. In de praktijk bleek dit soms nogal lastig te zijn, bijvoorbeeld als er met meerdere transportondernemers gewerkt wordt en de chauffeur voor het transport nog niet van tevoren bekend is. Om dit op te lossen, introduceert TransFollow de toegangscode. Daarbij kan een digitale vrachtbrief gelinkt worden aan een unieke code in plaats van een specifiek account. De code kan vervolgens aan de chauffeur worden gecommuniceerd. Na het inloggen met de toegangscode heeft de chauffeur inzicht in alle documenten die aan deze code zijn gekoppeld en kan direct beginnen met aftekenen. Ook bij het inloggen met de toegangscode kan de chauffeur observaties of bijlages toevoegen, net zoals met een persoonlijk account. Tijdens het tekenen heeft de chauffeur de keuze uit Sign-on-Glass en ‘tekenen zonder akkoord van de wederpartij’. Bij het gebruik van een toegangscode heeft de chauffeur niet de mogelijkheid om een nieuwe digitale vrachtbrief te creëren, te dupliceren of te delegeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer