Volvo investeert in online marktplaats Adnavem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo investeert in online marktplaats Adnavem

Volvo Group Venture Capital AB heeft geïnvesteerd in Adnavem, een online marktplaats voor logistieke diensten. Adnavem biedt individueel deur-tot-deur transport aan met een huidige focus op Azië en Noord-Europa.

Adnavem, opgericht in 2017 en gevestigd in Göteborg in Zweden, schudt de transport- en logistieke sector wakker door een ontbundeld dienstenaanbod te bieden waarbij de transportkopers zelf de dienstverleners voor elk onderdeel van de logistieke keten kunnen kiezen.

“Tegenwoordig is de ontvlechting van diensten een sterke trend in veel industrieën en deze trend hertekent ook de kaart voor de transportsector. Adnavem biedt innovatieve diensten voor transportinkopers, maar ook betere voorwaarden voor transportbedrijven, wat voor ons erg belangrijk is. Wij delen het duidelijke doel om het transport efficiënter en dus milieuvriendelijker te maken met behulp van technologie”, zegt Erik Johansson, Investment Director bij Volvo Group Venture Capital.

“Wij staan op het punt om de multimodale transportsector te veranderen. De investering van Volvo Group Venture Capital zal onze groei helpen versnellen en de basis leggen voor een goed partnerschap. Door het vrachtproces te digitaliseren en te automatiseren, kunnen wij inkopers van transport helpen om de beste transportketens te vinden en een goed evenwicht te vinden tussen prijs, snelheid en milieu-impact”, zegt Andreas Wramsmyr, oprichter en CEO van Adnavem.

De rol van Volvo Group Venture Capital is om investeringen te doen die de transformatie stimuleren door de creatie van nieuwe diensten en oplossingen te vergemakkelijken en om de samenwerking tussen start-ups en de Volvo Group te ondersteunen.

Tegen de achtergrond van de trends die de toekomst van het transport bepalen en de strategische prioriteiten van de Volvo Groep, zijn de belangrijkste investeringsgebieden voor Volvo Group Venture Capital momenteel logistieke diensten, locatieoplossingen en elektrische infrastructuur. De organisatie heeft een wereldwijde reikwijdte, maar richt zich op Europa en Noord-Amerika.

De transactie heeft geen significante impact op het resultaat of de financiële positie van de Volvo Groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer