Ga naar hoofdinhoud

Nagel-Group en DB Schenker samen in levensmiddelentransport

De transportbedrijven Nagel-Group en DB Schenker gaan samen een sterker distributienetwerk voor levensmiddentransport aanbieden in Duitsland en Finland.

Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen klanten van beide bedrijven hun ontvangers op alle bestemmingen bereiken via getimede diensten. De temperaturen voor temperatuurgecontroleerde zendingen zijn van +2 tot +6o C voor gekoelde goederen, -18o C voor bevroren goederen en van +15 tot +25o C voor goederen die op kamertemperatuur zijn opgeslagen.

Het partnerschap breidt het terminalnetwerk voor geconditioneerd vervoer in Duitsland en Finland uit. De belangrijkste hubs zijn Hamburg in Duitsland en Vantaa in Finland. DB Schenker zal wekelijkse lijndiensten uitvoeren tussen de hubs en directe en groupagezendingen distribueren voor Nagel-Group in Finland. Andersom zal Nagel-Group groupagezendingen distribueren voor DB Schenker in Duitsland en andere vertegenwoordigde landen.

“In onze kernmarkten garanderen we de hoogste kwaliteit van dienstverlening met ons eigen netwerk, maar voor de distributie van goederen in heel Europa vertrouwen we op sterke partners met dezelfde kwaliteitsnormen. De samenwerking versterkt ons partnernetwerk voor de Europese markt in de Scandinavische regio. Van het noordelijkste punt in Finland tot de zuidelijkste punten in Europa kunnen wij goederen binnen 72 uur distribueren. Hiervan profiteren onze klanten en onze partners, zoals DB Schenker”, aldus Marcel Vogler, Executive Director Transport bij de Nagel-Group.

De samenwerking met Nagel-Group is een natuurlijke uitbreiding van het temperatuurgecontroleerde netwerk van DB Schenker. DB Schenker heeft soortgelijke overeenkomsten met STEF in Italië, Frankrijk en het Iberisch schiereiland. STEF en de Nagel-Group werken ook samen in een hecht partnerschap.

“De gelanceerde samenwerking zal nieuwe mogelijkheden bieden voor temperatuurgecontroleerde import en export in het wegtransport door middel van volle- en deelladingzendingen, groepage en distributie. We zien een toenemende vraag van klanten naar internationaal transport van levensmiddelen, terwijl de batchgroottes steeds kleiner worden. Met ons nieuwe aanbod kunnen wij perfect aan deze vraag voldoen. Nu kunnen we onze klanten zowel in Europa als in Scandinavië een breder scala aan diensten aanbieden”, aldus Petteri Nurmi, CEO van DB Schenker in Finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer