Iveco zelfstandig vanaf 1 januari 2022 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco zelfstandig vanaf 1 januari 2022

CNH Industrial maakt bekend dat haar aandeelhouders hebben ingestemd met het verzelfstandigen van Iveco. De Iveco Group N.V. is vanaf 1 januari 2022 een zelfstandig bedrijf dat is genoteerd aan de beurs in Milaan.

De verzelfstandiging van de ‘on-road’ activiteiten van CNH Industrial werd enkele jaren geleden al aangekondigd. De Iveco Group N.V. is administratief gevestigd in Nederland, net als CNH Industrial overigens. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft inmiddels haar goedkeuring verleend aan de prospectus van Iveco Group. Naar verwachting zal de Euronext in Milaan vanaf 3 januari 2022 starten met de handel in aandelen Iveco Group.  

Zoals eerder aangekondigd wordt Gerrit Marx CEO van de zelfstandige Iveco Group. Hij vertelde een paar jaar geleden al aan TTM.nl dat ‘Iveco op eigen kracht concurrerend kan zijn’.

Eén reactie op “Iveco zelfstandig vanaf 1 januari 2022

  • Stickie

    Tja, als het er daar nou beter van moet worden is maar de vraag Iveco is al beetje een onder geschoven kindje en komt nu helemaal op eigen benen te staan dat zal moeilijk worden om te blijven te bestaan.

    Of er moeten al plannen zijn dat een of andere Chinese partij er belang bij heeft.
    Jaren geleden hadden ze de kans om international/navistar over te nemen toen niet gedaan nu is dat Volkwagen/Traton dan hadden ze nog iets van wereldwijde dekking gehad nu is dat niks. En als je niet groot bent ga je het niet redden tegenwoordig of je moet ergens beter in zijn dan de rest maar laat ze dat nou net niet zijn…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer