Logistieke investeringen reden tot verkoop Deen supermarktketen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Logistieke investeringen reden tot verkoop Deen supermarktketen

Supermarktketen Deen verkoopt haar 80 winkels, de distributiecentra in Hoorn en Beverwijk, overige bedrijfsonderdelen en het hoofdkantoor in Hoorn aan Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en DekaMarkt. Vereiste investeringen in mechanisatie van logistiek en e-commerce liggen aan de basis van de verkoop.

Om toonaangevend te blijven in de snel veranderende en competitieve foodretailmarkt zijn volgens de directie van Deen de komende jaren forse inspanningen nodig. De supermarktketen zou met het oog op de toekomst flink moeten investeren in de mechanisatie van de logistiek en e-commerce. De omvang van de nodige investeringen heeft de familie in goed overleg met de directie doen besluiten om een andere strategische keuze te maken en het bedrijf te verkopen.

Wat de overname precies betekent voor de medewerkers van Deen, wordt bekendgemaakt zodra de afstemming van het sociaal plan met vakbonden en ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Alle supermarktmedewerkers behouden hun baan. Als de activiteiten niet worden voortgezet door de kopende partijen, dan worden herplaatsingsmogelijkheden voor de betrokken medewerkers onderzocht. In de traditie van de familie Deen staat het streven naar goede afspraken met en regelingen voor medewerkers hierbij centraal.

De overname is volgens algemeen directeur Leendert van Eck, die het concern sinds 2016 aanstuurt, dan ook een moeilijke, maar logische stap. “We hebben een mooi bedrijf opgebouwd en dankzij het harde werk van onze medewerkers en onze loyale klantenkring kunnen we terugkijken op prachtige jaren. Om toekomstbestendig te zijn, zijn forse financiële inspanningen nodig, maar de familie heeft een andere keuze gemaakt”, meent van Eck.

De transacties zijn onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), afstemming met de vakbonden en advies van de betrokken ondernemingsraden. De transacties worden naar verwachting in de tweede helft van 2021 afgerond, mits aan alle voorwaarden is voldaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer