Volvo neemt Futuricum over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo neemt Futuricum over

Volvo Group neemt 60 procent van de aandelen van het Zwitserse bedrijf Designwerk Technologies over. Designwerk is eigenaar van Futuricum, dat ook elektrische aangedreven Volvo trucks (om)bouwt.

“Designwerk Technologies heeft sterke competenties binnen elektromobiliteit, gericht op het ontwikkelen, prototypen en produceren van nicheproducten in lage volumes in het gehele industriële elektromobiliteitsspectrum, waardoor het een geweldige aanvulling vormt op de capaciteiten van de Volvo Groep. Deze investering zal de overgang van de Volvo Groep naar klimaatneutrale transportoplossingen in alle segmenten ondersteunen”, zegt Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van de Volvo Groep.

Designwerk Technologies biedt op maat gemaakte elektrische vrachtwagens onder het merk Futuricum, mobiele snelladers en hoogspanningsbatterijsystemen. Als innovatief bedrijf werkt Designwerk Technologies in snelle feedback loops in ontwikkeling met klanten om hun aanbod voortdurend te verbeteren.

“We kijken ernaar uit om de transformatie van de Volvo Group op het gebied van elektromobiliteit te blijven ondersteunen, met extra wendbaarheid en prestaties. Door de schaalgrootte en competenties van Volvo toe te voegen aan onze nicheproductie zullen we zowel de noodzakelijke implementatie van elektrische voertuigen en ondersteunende infrastructuur kunnen versnellen, als het aandeel van zero-emissie ritten op de wegen kunnen verhogen”, zegt Adrian Melliger, CEO van Designwerk Technologies.

De overname biedt dus enkel voordeel voor alle partijen, zo zou je uit deze officiële reacties kunnen afleiden. De overname kan voor Volvo echter ook een middel zijn om haar eigen elektrische trucks beter in de markt te zetten. De actieradius van de nu te bestellen nieuwe range elektrische Volvo Trucks bedraagt 300 km. De Futuricum op basis van de FM die Melis Logistics een tijdje geleden uitprobeerde kon echter al 380 km ver komen op een acculading. En DPD testte zelfs een FH met een totale range van 760 km.

Hoe Volvo ook gebruik gaat maken van Designwerk en haar kennis, het bedrijf blijft zelfstandig bestaan en opereren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer