Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s opent ook vestiging in Duitsland

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s International breidt haar Europese netwerk verder uit met een eigen vestiging in het Duitse Hurth, nabij Keulen. Duitsland is een grote markt voor Waberer’s, vorig jaar was het land goed voor meer een dan derde van de omzet van de transportgigant. Vorig jaar opende Waberer’s ook al een vestiging in Nederland.

Waberer's Actros 2Waberer’s heeft specifiek voor de regio Keulen gekozen, omdat veel klanten productiefaciliteiten hebben in het Ruhr-gebied. Waberer’s heeft al veel klanten in heel Duitsland. Waberer’s auto’s laden op 6.500 locaties in het hele land en vervoeren wekelijks zo’n 2400 truckladingen vanuit Duitsland door heel Europa. In 2015 was dat goed voor in totaal meer dan 2 miljoen ton goederen. In 2015 betaalde Waberer’s 16 miljoen euro aan Maut.

Waberer’s houdt van cijfertjes, want het bedrijf weet ook te melden dat haar vloot, de grootste in Europa, in 2015 negentig miljoen kilometer wist af te leggen in Duitsland, ongeveer 24 procent van de totale jaarkilometrage in Europa. Waberer’s heeft dus een goede aan Duitsland, ook als het om omzet gaat. Duitsland is goed voor meer dan een derde van Waberer’s jaaromzet. Die omzet voor Duitsland groeide in 2015 overigens met 18 procent vergeleken met 2014.

“Grote Duitse ondernemingen en fabrikanten zijn al decennia tevreden klanten bij ons”, aldus Ferenc Lajkó, vice-president voor transport en expeditie, bij de ingebruikneming van de Keulse vestiging. “Onze nieuwe Duitse dochtervestiging zal ons helpen om de kwaliteit van onze dienstverlening nog verder te verbeteren. We vertrouwen de leiding van onze Duitse vestiging toe aan een lokale expert met decennia ervaring met de grootste logistieke bedrijven van Duitsland.”

andrea_heinzDie ‘expert’ is mevrouw Andrea Heinz, voorheen werkzaam bij DB Schenker, Kuehne + Nagel, ABX Logistics en meest recent bij DSV. Zij wordt officieel ‘Director Sales & Business Development’ bij Waberer’s Deutschland. “We gaan ons best doen om aan de hoge verwachtingen van onze kostenbewuste Duitse klanten te voldoen. We gaan hen verzekeren dat we binnen twaalf uur op elk laadadres in Duitsland kunnen zijn, zelfs met 100 combinaties als dat nodig is.”

Interessant voor Waberer’s aan de Duitse vestiging is dat het wellicht ook inkoopvoordeel oplevert. Waberer’s hanteert een multi-merk strategie wat betreft haar trucks, maar MAN en Mercedes-Benz maken er in grote aantallen onderdeel van uit. Ook Schmitz Cargobull en Krone zijn graag geziene gasten bij Waberer’s. Schmitz heeft in vijftien jaar al meer dan 8.000 opleggers aan Waberer’s geleverd.

Vorig jaar opende Waberer’s na enkele jaren voorbereiding een vestiging in Nederland, in Oosterhout.

 

7 reacties op “Waberer’s opent ook vestiging in Duitsland

 • jovdwal

  ojee weer werkgelegenheid weg in nl en duitsland

 • jovdwal

  de oostblok landen pikken alles in,waar moet dat hen met de duitse en nederlandse chauffeurs,zoek me zelf rot naar werk ,lukt gewoon niet

 • patrick

  Ik denk dat het zonnetje van zelf een keer ondergaat
  je kunt snel groot worden maar groot blijven
  is een kunst .Zijn er al veel die hoog gevlogen hebben en nu aan de grond zitten

 • Sjaak

  Willie betz was ook super groot ging ook ten onder ..de zon komt op en gaat weer onder..

 • Ronald

  zullen dan ook Duitse chauffeurs aan moeten nemen,en indien ze ook hier komen ook Nederlandse chauffeurs

  1. Rob

   Waarom moeten ze dat?

 • rob

  hoop dat de BAG daar een beetje gaat controleren
  slimme frau ,die andrea heinz , eerst bij de grote 4 werken , en je dan verkopen aan waberer , je zal als duitser maar je best hebben gedaan al die jaren , en heinz gaat voor een leuk salaris jouw baan naar een buitenlander helpen , hoop echt dat de BAG ingrijpt , duitsland was al een eindje op weg met minimaal salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer