Wat betekent de nieuwe lockdown voor de transportsector? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wat betekent de nieuwe lockdown voor de transportsector?

De nieuwe lockdown door COVID-19 is een feit. De aangekondigde maatregelen gelden vanaf zondagochtend 19 december 2021 05:00 uur. De maatregelen zullen in ieder geval gelden tot en met vrijdag 14 januari 2022. Wat betekent dit voor de transportsector? TLN heeft het op een rijtje gezet.

Tankstations en shops mogen open blijven na 17:00 uur. De horeca in tankstations langs het hoofdwegennet is alleen open voor beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations aan het onderliggend wegennet geldt dat zij dicht moeten. Wel mag hier eten worden afgehaald.

Wegrestaurants behorend bij het hoofdwegennet mogen tijdens reguliere openingstijden alleen open zijn voor beroepschauffeurs. Dit dient aangetoond te worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit aangetoond dient te worden. Het afhalen van maaltijden blijft wel mogelijk bij alle wegrestaurants. Bekijk hier welke wegen tot het hoofdwegennet behoren.

Tijdens de persconferentie van 14 december 2021  kondigde het kabinet aan dat de geldende steunmaatregelen ook voor het eerste kwartaal van 2022 zullen gelden. Dit blijft ongewijzigd. Bekijk hier een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

Rijexamens, rijlessen en theorie examens zijn toegestaan tussen 05:00 uur en 17:00 uur. Ook als dit voor beroep of bedrijf is, zoals voor het vrachtautorijbewijs. Theorielessen voor beroep zoals het theoretische deel van de nascholing voor instructeurs en chauffeurs (code 95) mogen doorgaan. De maximale groepsgrootte is twee personen in een lesauto.

Autodealers vallen onder niet-essentiële winkels en moeten dus sluiten tot en met 14 januari 2022. Wellicht wacht je op de aflevering van nieuwe vrachtauto’s. Het afleveren van auto’s blijft wel mogelijk. Garages mogen open blijven. Let op: alleen de werkplaats.

De green lanes blijven gehandhaafd, ook met het Verenigd Koninkrijk.

Bron: TLN

Eén reactie op “Wat betekent de nieuwe lockdown voor de transportsector?

  • Jack

    Dit betekent dat de chauffeur harder moet werken en , dat TLN in mei al begint de zeuren dat het loon niet verhoogd kan worden voor de nieuwe onderhandelingen van de cao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer