Carrier lanceert elektrisch trailerconcept • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Carrier lanceert elektrisch trailerconcept

De elektrische trailerconcepten vliegen je om de oren tegenwoordig. Na de THT New Cool van Krone en de eTrailer van Schmitz is er nu de Vector eCool van Carrier Transicold.

Carrier had al elektrische koelmotoren met de Vector HE 19 en de Vector 1550 E en formeert daar nu een elektrisch concept bij om zonder emissie de koelmotoren te laten draaien.

“Wij geloven dat de Vector eCool de toekomst van de technologie van de gekoelde trailer is”, zegt Victor Calvo, president Carrier Transicold International Truck & Trailer. “Het is een van de meest opwindende nieuwe producten die we ooit op de markt hebben gebracht. De lancering volgt op jaren van onderzoek en ontwikkeling, inclusief uitgebreide tests in de praktijk met prototypes die in klantenvloten werken.”

De Vector eCool is geschikt voor gebruik  met Vector HE 19 en Vector 1550 E van Carrier Transicold. De Vector eCool combineert de E-Drive volledig elektrische technologie van het bedrijf met een nieuw geavanceerd energieterugwinnings- en opslagsysteem. Dit zet de door de trailer opgewekte kinetische energie om in elektriciteit, die vervolgens wordt opgeslagen in een accupakket om de koelunit van stroom te voorzien. Deze loop creëert een volledig autonoom systeem dat geen directe uitstoot van kooldioxide (CO2) of deeltjes produceert.

Wanneer de koelunit op accuvoeding werkt, schakelt het energiebeheersysteem van Carrier Transicold automatisch in wanneer de lading een bepaald niveau en bepaalde omstandigheden bereiken, waardoor de generator de accu weer kan opladen om de volledige koelcapaciteit te garanderen.

Het eCool-systeem kan ook worden aangesloten op het elektriciteitsnet wanneer de trailer is geparkeerd en zal in minder dan vier uur volledig worden opgeladen. Op de weg wordt de accu opgeladen met behulp van de energie die wordt opgewekt door de assen en de kinetische energie die wordt opgewekt bij het remmen.

Bij gebruik met de Vector HE 19 unit kan de Vector eCool zorgen voor een nog verdere vermindering van het energieverbruik. Zelfs met de e-as en het accupakket van het systeem is hij nog steeds aanzienlijk lichter dan een standaard dieselunit met een volle tank brandstof.

De Vector eCool is ook PIEK-conform, wat betekent dat bij gebruik van de City-versies van de Vector HE 19 en Vector 1550 E het bedrijfsgeluid lager is dan 60 dB(A). In combinatie met de emissieprestaties biedt de Vector eCool daar een oplossing voor de steeds strenger wordende binnenstedelijke en stedelijke regelgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer