Ga naar hoofdinhoud

34 nieuwe DAF’s voor Gebr. Van Eijk

Gebroeders Van Eijk Transport in Asten bestaat al 108 jaar, maar onderneemt momenteel een van de grootste operaties in haar bestaan. Het betreft de inzet van 34 nieuwe DAF’s Euro 6. Een enorme investering, die nodig is om de distributie in de toekomst overal te kunnen garanderen, ook in gebieden waar de strengste milieueisen gelden. De aflevering van de 25ste, een CF400 Euro 6, was afgelopen vrijdag in aanwezigheid van Managing Director Jan van Keulen van DAF Nederland. Ook Sales Manager Marc Stottelaar en Account Manager René Geurts van DAF-dealer Loven waren hierbij aanwezig.

DD 02-12-2016 Asten DAF trucks voor Fa. van Eijk Archiefnummer : 162540
“Het gaat om 33 DAF’s CF en een DAF LF”, stelt Wil van Eijk, die samen met broers Peer en Henk van Eijk in de directie zit van het transportbedrijf. “In 1986 namen we de eerste DAF in gebruik. En we hebben dadelijk 37 DAF’s in een vloot van in totaal 59 voertuigen.”

Zeker in het distributiewerk ervaart het bedrijf bij de DAF’s flinke voordelen. Van Eijk: “Bij DAF is after sales goed geregeld. Ook bij problemen onderweg krijgen we zeer snel assistentie. De nieuwe CF is prettig. Hij staat relatief hoog op de wielen en heeft een stalen bumper. Je raakt minder snel een obstakel en dat scheelt hoge herstelkosten. De relatief lage instap is prettig voor de chauffeurs die in dit werk vaak moeten in- en uitstappen. Daarbij zijn de Euro 6-motoren heel zuinig.”

De DAF’s krijgen flink wat werk te verstouwen bij het transportbedrijf. Met een jaarkilometrage van 90.000 en dan vooral in de distributie komt het aan op kwaliteit en betrouwbaarheid. “20 tot 25 adressen per dag zijn geen uitzondering. We doen zo’n 850 zendingen per dag”, aldus Van Eijk. Eigenlijk van alles, behalve geconditioneerd vervoer. Voor de warehousing, een andere belangrijke activiteit, hebben we een ander pand in Someren van zo’n 11.000 vierkante meter ter beschikking. Daarnaast is er een dochter- vestiging, in Duitsland, waar we in het transport van eenden en bouwmaterialen zitten. En waar inmiddels ook al 6 DAF’s XF Euro 6 lopen. Met andere woorden, we zijn vertrouwd met de gehele range van DAF.”

DD 02-12-2016 Asten DAF trucks voor Fa. van Eijk Archiefnummer : 162540

In 2008 bestond Gebroeders Van Eijk Transport 100 jaar. De eerste vrachtwagen annex bus kwam in 1918. Het meeste transport is tot en met de 2e wereldoorlog echter vooral met paard en wagen gedaan. Na de oorlog kwam er een Chevrolet met daarop het eerste telefoonnummer van de firma (122). In 1986 verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein in Asten, met Van Gend & Loos als grootste klant. Waarna het bedrijf enorm groeide en vanaf toen dateert ook de eerste DAF 95 top-sleeper. In februari 2003 is het huidige pand geopend, zo’n kleine 7.000 vierkante meter. De business is flink gegroeid met de huidige overslag en in 2017 wordt nog eens met 2.500 vierkante meter extra uitgebreid. Er zijn nu 128 medewerkers, waaronder 66 chauffeurs. De broers geven ook verkeerslessen op de basisscholen (met name gericht op de gevaren met de dode hoek). Henk van Eijk: “Als wij vroeger een nieuwe vrachtwagen kregen, liep de hele straat uit. Dat was echte emotie. Dan werd het hele wagenpark naast elkaar gezet en werden er foto’s gemaakt. Ik vind het nog altijd heel leuk als zaterdags alle auto’s hier mooi gewassen op een rij staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer