86 Toyota’s voor TNT Duiven • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

86 Toyota’s voor TNT Duiven

TNT heeft in november haar vloot vervangen door nieuwe trucks van Toyota Material Handling. In totaal zijn 86 Toyota Traigo 48 elektrische vorkheftrucks vernieuwd voor gebruik in de roadhub in Duiven. De vervanging van de trucks gaat vergezeld met meerdere aanvullende services op het gebied van veiligheid. Hiermee bouwen TNT en Toyota Material Handling verder aan een veilige werkomgeving. 

1. Nieuwe Toyota Trucks TNT roadhub in Duiven
Sinds 1998 maakt TNT in Duiven al gebruik van Toyota heftrucks. Destijds klein begonnen met 34 trucks en inmiddels uitgebreid tot 86 trucks inclusief een compleet servicepakket waaronder Toyota I_Site. De roadhub in Duiven is de belangrijkste internationale hub voor heel Europa. Met een oppervlakte van 145.000 vierkante meter verwerkt de hub miljoenen kilo’s goederen per week. Bij beide bedrijven is in de loop der jaren veiligheid steeds beter verankerd in de organisatie en samen hebben ze hierin al een aantal bijzondere stappen gezet.

2. Pre-operational check Toyota truck TNT roadhub in DuivenDe 86 nieuwe heftrucks beschikken nu alle over een pre-operational check – een digitale checklist die de chauffeurs doorlopen voordat de truck start en die centraal beheerd wordt in Toyota I_Site. Door deze werkwijze worden onregelmatigheden sneller vastgesteld en is men verzekerd van een betrouwbare en veilige truck.

 

Daarnaast is er gekeken naar het gemak voor de chauffeur. Iedere chauffeur krijgt via de eigen bedrijfspas toegang tot de truck. Per bedrijfspas is te herleiden op welke truck de chauffeur heeft gereden en met welke gebruikersinstelling. Verbeteringen in productiviteit en veiligheid op de werkvloer zijn zo inzichtelijk te maken.

3. Nieuw laadysteem Toyota trucks TNT roadhub in DuivenEen andere aanpassing aan de nieuwe trucks is de grotere batterijcapaciteit in combinatie met een nieuw batterijmanagementsysteem. Dit leidt op de lange termijn voor een langere levensduur, minder laadmomenten en een afname in wisselbatterijen. Een niet te onderschatten rol in de duurzame levensduur van de trucks. Met de vernieuwing van de truckvloot zijn ook op ergonomisch vlak aanpassingen gedaan. Een comfortabele stoel met meer opties voor bedieningsgemak zorgt direct voor een verhoogde veiligheid.

Harry Bruns, Director International Road Hub TNT: “Toyota I_Site geeft ons het antwoord op de vraag waar wij op het gebied van veiligheid onszelf steeds kunnen verbeteren. Het doet ons genoegen om verder samen te werken met Toyota Material Handling en ik ben ervan overtuigd dat dit wederzijdse voordelen op gaat leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer