90 Jungheinrich heftrucks bij assemblagelijnen VDL Nedcar • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

90 Jungheinrich heftrucks bij assemblagelijnen VDL Nedcar

De Nederlandse VDL Groep heeft haar samenwerking met Jungheinrich verder versterkt. Het industrieconglomeraat heeft maar liefst 90 heftrucks van Jungheinrich in gebruik genomen voor de bevoorrading van de autoassemblagelijnen bij VDL Nedcar in Born.

Reachtruck_met_volrubberbanden_ETV_C-serie__1_De samenwerking tussen Jungheinrich en VDL bestaat al meer dan 25 jaar. Sindsdien worden over en weer producten en diensten betrokken. VDL levert aan Jungheinrich hoogwaardige chassis-, staal en kunststofdelen voor hef- en magazijntrucks. Jungheinrich voorziet VDL van hef- en magazijntrucks en magazijninrichtingen voor de interne logistiek voor de vele bedrijven die binnen VDL Groep vallen. Ook het bedrijf VDL Nedcar wordt nu in die samenwerking betrokken.

Rondom de assemblagelijnen zet VDL Nedcar meer dan 90 intern transportvoertuigen in. Per truck hebben VDL Nedcar en Jungheinrich samen een analyse gemaakt van de beoogde inzet. Jungheinrich heeft daarbij uitvoerig geadviseerd over de uitvoering. Zo koos VDL Nedcar op advies van Jungheinrich op drie plaatsen voor ETV C20 reachtrucks in plaats van vorkheftrucks met het oog op een betere ergonomie.

Ook bij de andere machines speelden ergonomie en veiligheid een belangrijke rol. De EFG 2-, 4- en 5-serie elektrische heftrucks zijn uitgerust met een draaibare stoel en verhoogde rugleuning. Omdat het bedrijf veel wisselende pallettypen ontvangt, hebben de trucks hydraulische vorkverstellers en telescoopvorken.

Alle intern transporttrucks beschikken verder over redspot-lampen die een rode lichtvlek projecteren op de vloer, in de richting waarin de heftruck rijdt. Het systeem waarschuwt op die manier omstanders voor de nadere machine. Access Control op de vorkheftrucks gaat het rijden zonder gordel tegen. De voorbouw van de vorkenborden is zodanig aangepast, dat de chauffeur een extra goed zicht door de mast heeft.

Naast de hef- en magazijntrucks tekende Jungheinrich ook voor de inrichting van de magazijnen van VDL Nedcar met Jungheinrich magazijnstellingen. In de magazijnen worden onderdelen opgeslagen, totdat ze aan de assemblagelijn benodigd zijn. Omdat de continuïteit van het productieproces de hoogste prioriteit heeft, heeft Jungheinrich meerdere servicetechnici vrijgemaakt voor VDL Nedcar.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer