‘BBL-leerlingen tegen te lage tarieven bij rijscholen’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘BBL-leerlingen tegen te lage tarieven bij rijscholen’

BBL-leerlingen worden tegen veel te lage tarieven opgeleid voor het beroepsvervoer. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek hanteert dusdanig lage prijzen dat de kwaliteit van de opleiding in het geding komt. Dat zegt Willem Verboon van de gelijknamige verkeersschool uit Oosterhout tegen vakblad RijschoolPro.

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek biedt aan BBL-leerlingen Rijopleidingen en heeft daartoe overeenkomsten met verkeersscholen. Voor 2018 zijn dat er 37. Volgens Verboon zijn de prijzen die STL rekent niet reëel.  “Een rijles in de vrachtauto voor 41 euro per uur: waar zijn we mee bezig?”

STL wil tegenover RijschoolPro niet aangeven welke kortingspercentages de rijscholen hebben gehanteerd. Wel zegt het STL het niet eens te zijn met Verboon dat de kwaliteit van de opleiding in het geding komt door de te lage tarieven. “Wij zijn tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening van de nieuwe groep van verkeersscholen. Overigens ook van de groep van verkeersscholen die in de jaren 2015-2017 de dienstverlening verzorgde.”

Lees meer over deze kwestie bij RijschoolPro

https://www.rijschoolpro.nl/rijschool/2018/02/15/rijscholen-krijgen-veel-te-lage-tarieven-voor-opleiden-mboers/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer