Carrier Transicold innovatief met CO2-koelmachine • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Carrier Transicold innovatief met CO2-koelmachine

Carrier Transicold introduceert een koelsysteem dat CO2 als natuurlijk koudemiddel gebruikt. De eerste trailer die is uitgerust met dit systeem gaat in Duitsland de weg op voor supermarktketen Netto Marken Discount.

carrier_awardTijdens de IAA in Hannover won deze oplossing van Carrier de prestigieuze Trailer Innovation Award in de categorie Milieu. Minder dan een jaar geleden won Carrier nog een soortgelijke Award op Solutrans in Lyon als beloning voor zijn milieustrategie inzake transportkoeling.

Het belangrijkste kenmerk van de nieuwe koelmachine is dat Carrier Transicold werkt met CO2 in een gesloten koelsysteem. Het koudemiddel wordt dus niet verbruikt, maar wordt eenmalig in de productie gevuld. Hierbij maakt de nieuwe machine gebruik van de bewezen techniek die Carrier toepast in de NaturaLineTM carrie-co2-unitcontainerkoelsystemen. Deze techniek is bij de nu geïntroduceerde machine gemonteerd in het bekende VectorTM concept en wordt aangedreven door de gepatenteerde E-DriveTM  technologie die Carrier ook toepast bij de Vector. Met deze techniek is deze machine schoner, stiller, lichter en vereist deze minder onderhoud dan een vergelijkbare diesel aangedreven koelmachine.

Het koudemiddel is een veilig en milieuvriendelijk koudemiddel met een bijzonder lage GWP, Global Warming Potential. Daardoor is het de maatstaf waartegen alle andere koudemiddelen moeten worden afgezet. Hierbij geldt ook nog eens dat de GWP lager is dan van propaan, wat ook te boek staat als een natuurlijk koudemiddel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer