Ga naar hoofdinhoud

Drietal trucks strijden om Truck of the Year Award 2019

Een felle strijd is momenteel bezig om de titel International Truck-of-the-Year 2019. Drie genomineerde nieuwe trucks maken kans om met de felbegeerde titel en de bijbehorende eer aan de haal te gaan. Wint de Ford, de Scania of toch de Volvo?

De International Truck-of-the-Year Jury, bestaande uit 25 vooraanstaande Europese bedrijfsautojournalisten, heeft het afgelopen jaar alle nieuwe trucks aan de tand kunnen voelen en heeft de volgende nieuwe modellen genomineerd. De ITOY-award voor 2019 wordt uitgereikt op de IAA, die vanaf volgende week donderdag in Hannover plaatsvindt.

 1. Ford Trucks nieuwe lange-afstandstruck

Ford Trucks zet na de Cargo een echte lange-afstandstruck op de markt, voorzien van Fords eigen EcoTorq 12,7 liter. Later komt daar ook nog een eigen transmissie bij, vooralsnog rijdt de Ford met een ZF Traxon. De truck is geheel nieuw ontworpen door Ford zelf en wordt geproduceerd in Turkije, door Ford Otosan. De naam van de nieuwe Ford wordt pas op de IAA bekend gemaakt.

 1. Scania Urban Range

Scania zette eerder dit jaar een geheel nieuwe range stadstrucks in de markt. De G, P, en de L-serie vallen op door schone motoren en slimme vindingen, zoals de lage instap van de L-cabine. TTM.nl reed er al uitgebreid mee in Södertälje en omgeving.

 1. Volvo FH LNG

Volvo ging voor haar LNG-truck een geheel eigen weg. Niet die van een mono-fuel benadering, maar dual-fuel. Naast LNG wordt er ook diesel gebruikt om tot een efficiënter verbrandingsproces te komen. Rij-impressies wezen al uit dat de FH LNG net zo goed rijdt als een diesel-FH. Diverse transportbedrijven in Nederland rijden er al mee.

Natuurlijk is het geweldig spannend welke van deze drie genomineerde trucks met de ITOY-award aan de haal gaat. Vorig jaar won DAF Trucks met de CF- en XF-range de ITOY-award voor 2018.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de persdag van de IAA, op woensdag 19 september. Wie denkt u dat er gaat winnen?

4 reacties op “Drietal trucks strijden om Truck of the Year Award 2019

 • G.F.M. Ooms

  Ik denk dat Ford gaat winnen máár aangezien de Ford cabine [vindt ik] gejat knip en plakwerk vind van zowel de Scania en Volvo hoop ik zelf liever dat de Volvo gaat winnen. Dat ik Volvo meer de overwinning gun dan de anderen komt omdat de Volvo met zijn LNG techniek vooruitstrevend is ten opzicht van Scania en Iveco.

 • Hugo Kleinreesink

  Helemaal mee eens

 • Peter

  @Gfm Ooms, Waarom is Volvo vooruitstrevender dan Scania en Iveco op lng gebied?

 • G.F.M. Ooms

  De techniek van de Volvo [het principe van het tot stand komen van de ontbranding van het gas] is meer revolutionairder dan van de klassieke OTTO [niet dat Poolse uitzetbureau]-motor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer