Foto’s: Carrier levert elektrische koelunit aan Nortraffic • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Carrier levert elektrische koelunit aan Nortraffic

De Gentse koelvervoerder Nortraffic heeft afgelopen week een Lamberet koeloplegger in gebruik genomen, voorzien van een Carrier Vector 1950MT koelmotor die elektrisch wordt aangedreven.

Brandstofefficiënt koelen is een hot item in het transport, waar elke druppel diesel er een te veel is. Nortraffic is samen met klanten op zoek naar ecologische transportoplossingen en heeft daarom met overtuiging gekozen voor de volelektrische versie van de Vector koelmotor.

De Vector 1950MT-E van Carrier Transicold heeft geen eigen dieselmotor meer, maar betrekt zijn vermogen via een PTO en generator-set Ecodrive van de motor van de vrachtwagen. Het resultaat is een emissieloze en zeer stille – PIEK gecertificeerde – koelmachine met alle voordelen van het Vector MT-concept. De Ecodrive bestaat uit een hydromotor die wordt aangesloten op een door de truckfabrikant te monteren PTO en een generatorset die vermogen omzet naar 400V/50Hz. Dit vermogen is continu volledig beschikbaar, ongeacht het toerental van de voertuigmotor. Net als de Vector 1950MT gebruikt de Ecodrive beproefde techniek. De Ecodrive is in dit geval gemonteerd op het chassis van een Volvo FH van Nortraffic. De Vector 1950MT-E is geconfigureerd in een multitemp-uitvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer