‘Gegevens uitwisselen om buitenlandse overtreders milieuzone te beboeten’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Gegevens uitwisselen om buitenlandse overtreders milieuzone te beboeten’

Het kabinet wil zo snel mogelijk dat Nederland en andere Europese landen gegevens uitwisselen over Euroklasse en leeftijd van voertuigen, om zo ook buitenlandse overtreders van de Milieuzone op de Maasvlakte te kunnen beboeten. Dat meldt TLN op haar website.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven​ van IenW heeft dit geantwoord op Kamervragen van Remco Dijkstra (VVD). Op dit moment verkent Van Veldhoven de mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Het kabinet zal dit aankaarten in Brussel. TLN pleitte er eerder voor Europese gegevensuitwisseling mogelijk te maken en is blij te horen dat de staatssecretaris gevolg geeft aan de oproep van de Tweede Kamer.

Op de Maasvlakte mogen alleen vrachtauto’s met een Euro 6-motor komen. Voertuigen die geen Euro 6-motor hebben mogen er wel op, mits ze niet ouder zijn dan zeven jaar. De toegangseisen gelden voor alle vrachtauto’s. Om vast te stellen of een voertuig in overtreding is, zijn gegevens van dat voertuig nodig, zoals de Euroklasse en de leeftijd. Om boetes te kunnen versturen zijn gegevens van de kentekenhouder nodig. Van Nederlandse voertuigen zijn al die gegevens bekend, maar van buitenlandse kentekens niet. Er bestaan in de EU nu geen afspraken tussen lidstaten om voor deze overtredingen dergelijke gegevens uit te wisselen.

Bron: TLN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer