GP Groot heeft Fuso Canter als huisvuilwagen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

GP Groot heeft Fuso Canter als huisvuilwagen

Afgelopen week heeft GP Groot Inzameling en Recycling uit Alkmaar een FUSO Canter 9C18 in gebruik genomen als huisvuilwagen. Voor de inzameldiensten in de gemeenten Edam en Volendam is een compacte vrachtwagen gewenst met een afgemeten laadvermogen. De Canter die door Gomes Noord-Holland werd geleverd, voldoet aan beide eisen.

GP Groot heeft voor de divisie Inzameling en Recycling voor het eerst een FUSO Canter aangeschaft. Het bedrijf heeft een jaar lang via een verhuurbedrijf een FUSO Canter met kraakperswagenopbouw in gebruik genomen. Voor het specifieke werk in de gemeenten Edam en Volendam zocht men een vrachtwagen met kleine wielbasis om door de nauwe, typisch Hollandse, straten te kunnen manoeuvreren. Maar dat mocht niet ten koste gaan van het laadvermogen. De gehuurde Canter beviel zo goed, dat GP Groot besloot er zelf één aan te schaffen bij Gomes Noord Holland, met wie men al vaker zaken deed voor de trucks van Mercedes-Benz. Afgelopen week werd de FUSO Canter 9C18 met een GVW van 8,55 ton in gebruik genomen. De compacte frontstuur truck heeft een laag eigen gewicht en een korte wielbasis. Tevens is de Canter standaard uitgerust met Duonic automaat en airconditioning.

De nieuwe Canter van GP Groot heeft een opbouw die uitstekend aansluit op de inzet. Deze GPM mini kraakpersopbouw werd geleverd door Geesink Norba en heeft een laadvolume van 7 m3. Met een PTO op de versnellingsbak wordt de hydraulische pomp van de kraakperswagen aangedreven. De GPM mini vraagt uitzonderlijk weinig energie en heeft een laag geluidsniveau waardoor deze opbouw zeer geschikt is voor de inzet in stedelijke gebieden en de nauwe straten van Edam en Volendam.

GP Groot is een innovatieve onderneming die met ruim 850 medewerkers actief is in drie marktsegmenten: Inzameling en Recycling, Brandstoffen en Oliehandel en Infra en Engineering. Sinds de oprichting in 1917 staan kwaliteit, betrouwbaarheid en ondernemerschap centraal bij het bedrijf en heeft het werkgebied zich vanuit Noord-Holland uitgebreid naar Zuid-Holland, Flevoland, Friesland en Groningen. Voor de divisie Inzameling en Recycling wordt in opdracht van gemeenten en bedrijven bedrijfs- en particulier afval ingezameld en vervolgens gesorteerd, gerecycled of verwerkt tot eindproduct.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer