Handhaving weekendrust moet op 'alle relevante plaatsen' • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Handhaving weekendrust moet op ‘alle relevante plaatsen’

Van de vier vorige week ingediende Kamermoties over weekendrust in de truckcabine zijn er slechts twee aangenomen. De Inspectie Leefomgeving en Transport moet op alle relevante plaatsen controles uitoefenen, en niet alleen daar waar de overlast het grootst is, vindt de Kamer.

In het debat van vorige week zei minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dat de ILT vooral zal controleren op plekken waar de overlast het grootst is, omdat de pakkans daar het hoogst is. Het zou gaan om ‘enkele gerichte acties’. Daarop werd een motie ingediend door Jasper van Dijk (SP) en Gijs van Dijk (PvdA), die vonden dat er structureel gehandhaafd moet worden op alle relevante plekken. Die motie is nu toegewezen, maar de vraag is nu wat ‘relevante plekken’ precies inhoudt. TTM.nl berichtte vorige week al dat ILT zelf bijvoorbeeld al niet van plan was om op private parkings te gaan handhaven. Het is nog onduidelijk hoe de ILT de zienswijze van de Kamer gaat uitvoeren, te meer daar de motie om het aantal inspecteurs die gaan handhaven uit te breiden, werd verworpen. Nu moet dus het huidige aantal van 18 inspecteurs gaan handhaven ‘op alle relevante plaatsen’.

De motie om de boete op cabinekamperen, 1500 euro, te verhogen naar het niveau van andere landen, werd door de Kamer verworpen. De motie van kamerlid Özütok over overleg met omringende landen over boetebeleid en handhaving werd wel aangenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer