Ga naar hoofdinhoud

HERE levert locatiegegevens voor VW’s RIO

HERE, aanbieder van het Open Locatie Platform, wordt de primaire leverancier van locatiegegevens voor RIO, het cloud-platform voor de transportsector dat in 2017 door Volkswagen Truck & Bus wordt gelanceerd.

connectivityHERE zal zijn locatieplatform inzetten om gebruikers van RIO te voorzien van uiterst accurate kaarten en uitgebreide locatiediensten, zoals real-time verkeerinformatie, geocodering en vrachtwagen specifieke routes. Aanvullende platformfuncties zullen voorzien in de specifieke behoeften van de transportbranche. Zo kan er gebruik gemaakt worden van geofencing om te bepalen wanneer een voertuig een bepaald geografisch gebied binnenrijdt of verlaat. Ook worden accurate transportkosten berekend door rekening te houden met verschillende voertuigprofielen en tolsystemen. Verder geeft het platform een optimale volgorde van stops aan op basis van tijd of afstand. Indien van toepassing houdt het hierbij eveneens rekening met specifiek afgesproken time-slots voor levering.

“We hebben voor HERE gekozen vanwege zijn accurate wereldwijde kaarten database, de uitgebreide functionaliteit en vermogen om het juiste flexibiliteitsniveau te bieden, iets wat een eenvoudige implementatie waarborgt. HERE biedt ons een kortere time-to-market en uitmuntende technische ondersteuning”, aldus Frank Tinschert, vicepresident Telematics & Digital Solutions bij MAN Truck & Bus AG. MAN is als hoofdinitiatiefnemer van RIO verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het merk binnen de Volkswagen Truck & Bus Group.

“Het locatieplatform HERE biedt een uitgebreide verzameling tools voor het verbeteren van logistieke processen en wagenparkbeheer. RIO optimaliseert processen in de transportsector en kan in de toekomst op eenvoudige wijze worden uitgebreid met nieuwe functies om deze processen nog (kosten)efficiënter te maken”, aldus Eric Fumat, vicepresident Global Sales bij HERE.

De lancering van RIO staat voor het begin van 2017 gepland. Het zal voor het eerst zijn dat vervoerders, dispatchers, expediteurs, chauffeurs en klanten met elkaar verbonden worden via een gemeenschappelijk platform. RIO kan worden gebruikt door elk voertuig met een FMS 2.0-interface en door elk telematicasysteem, inclusief concurrerende systemen. Dit zorgt voor een soepelere en snellere informatievoorziening binnen de hele supply chain.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer