Ga naar hoofdinhoud

Intern-transportmarkt herstelt licht

De markt voor interne transportmiddelen zal in 2015 een licht herstel doormaken. Dat blijkt uit de studie ‘De Markt voor Interne Transportmiddelen 2014 – 2015’ die onlangs door Conclusr Research werd afgerond.

Heftruck van het Jaar 2014 elektrische Jungheinrich EFG S40 (2)Voor het onderzoek raadpleegde Conclusr 530 algemeen directeuren en managers logistiek binnen Nederlandse industriële  en handelsbedrijven.

Op een totaal aantal van ruim 137.000 interne transportmiddelen die momenteel door het Nederlandse bedrijfsleven in gebruik zijn, wordt voor 2015 een groei verwacht van 14.800 eenheden. Dit resultaat is een sterke indirecte indicator dat het herstel in productiviteit van de industriële- en handelssector in 2015 zal gaan doorzetten.

Met name de markt voor heftrucks zal in 2015, zo wordt verwacht, een duidelijk herstel vertonen. In totaal zullen in 2015 namelijk ruim 9.000 heftrucks worden aangeschaft. Marktleiders Linde en Toyota, die momenteel respectievelijk ruim 17.000  en ruim 16.000 heftrucks in de markt hebben rondrijden, zullen in absolute aantallen gemeten naar verwachting ook in 2015 de sterkste groei gaan doormaken.

De markt voor de zogenaamde electrostapelaars en reachtrucks, zal in 2015 naar verwachting slechts een marginale groei vertonen. Voor wat betreft de leveranciers is en blijft Jungheinrich binnen deze productgroep ook in 2015 ruim marktleider. Het aantal electropallettrucks zal met een kleine 4.000 aankopen eveneens een redelijk sterke groei gaan doormaken. Ook hier is Jungheinrich marktleider en wordt op de voet gevolgd door BT.

De markt voor interne transportmiddelen wordt in Nederland bepaald door een relatief kleine groep spelers. Still, Jungheinrich, Toyota, Hyster, BT, Atlet en Linde zijn samen goed voor 82 procent van de totale markt voor interne transportmiddelen. Dit beeld zal in de komende 24 maanden niet gaan wijzigen, zo is de verwachting van Conclusr Research op basis van de uitkomsten van het onderzoek .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer