Manpower Logistics Academy van start • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Manpower Logistics Academy van start

Op 1 april a.s. opent de Manpower Logistics Academy (MLA) op het Flight Forum in Eindhoven haar deuren. De Manpower Logistics Academy is een autonoom opleidingscentrum dat wordt geleid door Manpower in een duurzaam en exclusief partnership met opleider Athetys. Cursisten worden opgeleid voor het besturen van rollend materieel: heftruck, reachtruck en elektrisch pallet truck. Wanneer de cursist de opleiding met succes afrondt, wordt een certificaat behaald met een geldigheidsduur van vijf jaar. Na het afronden van de opleiding wil Manpower de deelnemers binnen vier weken aan een baan hebben geholpen.

TTM2015_5_36_37_code95_blom_foto6Nederland heeft een aantrekkelijk vestigingsklimaat, waarin de logistieke sector een belangrijke pijler vormt. “De huidige Nederlandse arbeidsmarkt kan niet op tegen de alsmaar toenemende vraag naar gekwalificeerd logistiek personeel. Door mensen op te leiden kunnen we proactief inspelen op het tekort en zo werkzoekenden en bedrijven dichter bij elkaar brengen”, aldus Frank Weermeijer, directeur Manpower.

De opleidingen sluiten nauw aan op de vraag vanuit de markt. De basisopleiding bestaat uit een theoriegedeelte (online) en vier dagen praktijkopleiding. Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt via e-learning aangeboden en getoetst. “De praktijkopleiding duurt vier dagen, in plaats van de standaard van één dag in Nederland.” De Manpower Logistics Academy heeft plek voor twee groepen van maximaal 8 cursisten per week.

In België wordt de opleiding al met succes aangeboden. De geaccrediteerde opleidingen voor Interne Transport Middelen (ITM) worden gegeven door Athetys, een opleidingsinstituut dat actief is in de Benelux en jaarlijks meer dan 5.000 mensen certificeert voor het besturen van interne transportmiddelen. Naar dit voorbeeld wordt ook de Nederlandse variant ingedeeld. “Door kennis te combineren met vakmanschap kunnen we een opleiding aanbieden die perfect aansluit bij de vraag vanuit bedrijven en die voorbereidt op de praktijk”,  zegt Frank Weermeijer . Na een screening kan de deelnemer beginnen met de opleiding. Manpower streeft ernaar deelnemers binnen vier weken aan een baan te helpen. Naast de basisopleiding, worden ook maatwerktrainingen en incompany-trainingen aangeboden.

De logistieke sector is aan het veranderen. “Naast de schaarste in gekwalificeerd personeel en de toenemende vraag hiernaar, is er ook steeds meer aandacht voor veiligheid en duurzaamheid in de logistieke sector. Ook de ontwikkelingen in e-commerce, waar mensen steeds sneller hun pakketjes verwachten, maken dat er een grote behoefte is aan flexibiliteit.” Met het openen van de Manpower Logistics Academy speelt Manpower hierop in, door in het ‘center of expertise’ de kennis van de branche samen te brengen met vakmanschap in het besturen van rollend materieel.

Manpower is wereldwijd een van de grootste aanbieders van arbeidsmarktoplossingen. Zij zijn gespecialiseerd in het uitzenden, werven, selecteren en detacheren van personeel, op vaste, tijdelijke en contractbasis. Voor de lange én korte termijn. De kennis van nationale en internationale trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt wordt gecombineerd met een groot en divers kandidatenbestand. Zo zorgt Manpower er in Nederland voor dat ondernemingen en overheden werken met de beste mensen op ieder niveau: www.manpower.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer