MotracLinde werkt aan veiliger intern transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MotracLinde werkt aan veiliger intern transport

MotracLinde en opleider The Knowledge slaan de handen ineen. Vanaf 2018 bieden zij gezamenlijk interne- transporttrainingen en veiligheidstrainingen aan en versterken daarmee de behoefte voor veilig werken in de intra logistieke sector.

Veiligheid is een belangrijke sleutel tot een gezond bedrijf. Een veilige werkomgeving voorkomt niet alleen onnodige schades en persoonlijke letsel. Het verhoogt tevens de performance in bedrijfsvoering en zorgt voor een forse kostenbesparing. “Het aantal schades aan producten, hef- en magazijnvoertuigen en persoonlijk letsel in de interne logistiek moet omlaag. Dit levert een veilige werkomgeving voor medewerkers en dus minder ongevallen. Uiteraard zorgt een veilige werkomgeving voor een aanzienlijke besparing in kosten”, menen Harry Elling, Service Director bij MotracLinde en Rianne de Brouwer, Commercieel Directeur bij The Knowledge.

Een efficiënte oplossing is de Linde BlueSpot. Dankzij dit visuele waarschuwingssignaal door een blauwe lichtbundel op de vloer worden voetgangers tijdig gewaarschuwd dat er een truck nadert.

Een veilige werkvloer zit niet alleen in tastbare oplossingen rondom trucks, maar kan ook met bijvoorbeeld software gestimuleerd worden. Connect Desk, fleetmanagement software, is een mooi voorbeeld. Software om logistieke processen, taken en gebeurtenissen met alle soorten heftrucks te managen. Een groot voordeel van Connect Desk is dat iedere gereden schade automatisch geregistreerd wordt. Zo neemt het ownership van chauffeurs toe en neemt het aantal schades en ongevallen af. Het systeem Connect houdt bij wie met welke snelheid en met welke machine mag werken. De data die verzameld wordt, kan tevens als input dienen voor trainingen van The Knowledge.

Rianne de Brouwer: “Samen met de opdrachtgever streven we naar nul ongevallen en nul verzuim. Dit door structureel grip te krijgen op de macht der gewoonte van medewerkers. Want dat veroorzaakt de meeste ongevallen en schades. Trainen op gedrag is daarom minstens zo belangrijk als trainen op vaardigheden. De investering in trainingen is uiteindelijk altijd fors lager dan de besparing die goed getraind personeel oplevert.” Elling vult aan: “Natuurlijk leggen wij altijd uit hoe een truck werkt bij aflevering, maar weten hoe iets werkt wil niet zeggen dat je een truck op een veilige manier kunt besturen. En daar komen de trainingen en opleidingen van The Knowledge om de hoek kijken.”

The Knowledge helpt bedrijven niet eenmalig maar structureel om schades en onveilige situaties in een productie- en magazijnomgeving tegen te gaan. Bijvoorbeeld door coaching en observatie in combinatie met her-certificeringen. Maar ook consultancy op het gebied van veiligheid in het interne logistieke proces behoort tot de mogelijkheden. “We gaan vanaf nu samen naar opdrachtgevers om een totaalpakket aan te bieden. We inventariseren de pijnpunten om vervolgens een passend voorstel te doen. Niet alleen logistiek managers zijn belangrijke stakeholders in het veiligheidsvraagstuk omdat zij streven naar een zo hoog mogelijke productiviteit. Ook een afdeling HR heeft belang bij zo min mogelijk verzuim door ongevallen”, aldus De Brouwer.

MotracLinde ambieert een vooruitstrevende rol in het versterken van veiligheid en kiest daarom voor de expertise van The Knowledge. Elling: “We hebben in The Knowledge een kwalitatieve partner gevonden die landelijk voor alle klanten de logistieke en veiligheidstrainingen uit gaat uitvoeren en consultancy kan verzorgen. We vullen elkaar goed aan en matchen qua passie, cultuur en enthousiasme ook heel goed.”

www.motraclinde.nl/advies-en-expertise/veiligheid/trainingen

MotracLinde is totaalleverancier voor intra logistieke oplossingen. Warehouse automatisering- en inrichting is onderdeel van het one-stop-shop concept. Een belangrijk onderdeel is daarnaast de verkoop van Linde heftrucks en magazijntrucks inclusief een breed scala aan veiligheidsoplossingen.

The Knowledge biedt sinds 1991 een ruim aanbod logistieke opleidingen, cursussen en trucktrainingen en heeft een aantal simulatiemagazijnen waar deze verzorgd worden zoals in Hoogvliet-Rotterdam, Eindhoven en Tilburg. Bijna elke situatie kan hier nagebootst worden. Daarnaast verzorgt het bedrijf InCompany opleidingen door heel Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer