Nieuwe Carrier koelmachines voor 2W Logistiek • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Carrier koelmachines voor 2W Logistiek

2W Logistiek uit het Zeeuwse Kapelle heeft onlangs een aantal Carrier koelmachines in gebruik genomen voor diverse voertuigvarianten met uiteenlopende inzettoepassingen. Het snel groeiende bedrijf wil zo de kwaliteit van de geconditioneerde lading beter aan de klanten garanderen.

In relatief korte tijd wist 2W Logistiek het wagenpark te verdubbelen van veertig naar tachtig trekkende eenheden. Het Zeeuwse bedrijf bevindt zich in de vestiging van de grootste klant, Sligro. Behalve voor deze horecagroothandel, is 2W Logistiek ook actief voor de supermarkttak van Sligro, Emté.  2W Logistiek werkt verder onder andere voor Spar en voor enkele collegabedrijven elders uit het land. “Meestal nemen we daarvan de ritten naar Zeeuwse bestemmingen over”, zegt directeur Joost de Maat.

2W Logistiek heeft onlangs enkele nieuwe voertuigcombinaties in  gebruik genomen, na nauwe samenspraak met de klanten. Toen de vraag aan de orde kwam welke koelmachines er moesten komen, twijfelde De Maat geen moment. “We hebben uitstekende ervaringen met Carrier en ook met machines van TRS, dat nu tot Carrier behoort. We hebben onlangs een nieuwe combi in gebruik genomen, een dubbeldekker en een nieuwe LZV. Voor al deze voertuigcombinaties heeft Carrier ons perfect kunnen bedienen.” Wat volgens De Maat ernstig meespeelt in de beslissing, is de service. “Die hebben we al jaren ondergebracht bij Carrier-dealer Does Transportkoeling uit Rilland. Dit bedrijf staat dag en nacht voor ons klaar. Ze beschikken bovendien over een mobiele service, mocht het nodig zijn dat een van onze voertuigen op een van onze vijf locaties elders in het land  geserviced moet worden.” 2W Logistiek heeft gekozen voor Vector 1950 machines op de nieuwe dubbeldekker en op de LZV, en Twincool (TRS) op nieuwe bakwagens. Op de combi zitten twee stuks Carrier Supra 1150 U, een machine die onder het chassis wordt gebouwd, bij motorwagen en aanhangwagen.

Bijzonder is dat 2W Logistiek ook de bevoorrading van strandpaviljoens verzorgt. Daarvoor beschikt het bedrijf over enkele Mercedes trucks die in ochtend alle strandpaviljoens langs de Zeeuwse kust bezoeken. De trucks hebben vierwielaandrijving en beschikken over een banden aflaatsysteem voor betere grip in het zand. “Ook hierbij is het essentieel dat we op betrouwbare koelmachines aan moeten kunnen, zodat de business van al onze klanten op het strand te allen tijde door kan gaan.” Joost de Maat legt uit dat hij chauffeurs speciaal opleidt, zodat ze optimaal met truck, koelmachine en lading omspringen wanneer ze op de Zeeuwse stranden aan het werk zijn.

Volgend jaar bestaat 2W Logistiek alweer tien jaar. Het bedrijf heeft in die tijd flinke groei doorgemaakt. “We rijden vaak in de regio, we komen niet verder met onze trucks dan Limburg. De inzet is echter intensief en we moeten daarom bij onze werkzaamheden kunnen vertrouwen  op leveranciers die doen wat ze zeggen, en waarvan de producten waarmaken wat er beloofd is. Met Carrier èn met een betrouwbaar servicepunt, zitten we dus goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer