Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe inkoopchef in VW truckholding

Dirk Große-Loheide (52) treedt per 1 maart a.s. toe tot de raad van bestuur van truckfabrikant MAN. Hij wordt verantwoordelijk voor de inkoop en gaat dezelfde functie bekleden bij de Volkswagen Truck & Bus Group, de overkoepelende holding waar naast MAN ook Scania en de Braziliaanse tak Volkswagen Caminhões e Ônibus onder vallen.

Große-Loheide is afkomstig van Volkswagen AG, waar hij ook al hoofd inkoop was. Hij is de opvolger van Ulf Berkenhagen, die MAN verlaat.

Andreas Renschler, CEO van Volkswagen Truck & Bus: “Ik ben blij dat we een uiterst competente en toegewijde manager als Dirk Große-Loheide kunnen verwelkomen. Tegelijkertijd spreek ik mijn dank uit naar Ulf Berkenhagen, die heel belangrijk is geweest om de eerste synergie uit de Volkswagen Truck & Bus holding te halen.” Ook voor MAN is Berkenhagen belangrijk geweest, zegt MAN CEO Joachim Drees. “Berkenhagen heeft veel betekend voor MAN. Hij heeft onze inkoop de laatste jaren succesvol vormgegeven en hij heeft zo veel bijgedragen aan de geboekte vooruitgang bij MAN Truck & Bus.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer