Publiekspremière Anteo-laadkleppen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Publiekspremière Anteo-laadkleppen

Na de overname van de Duitse laadkleppenfabrikant MBB door Palfinger kon de Nederlandse MBB-importeur GLT-Interlift zich niet meer vinden in het beleid van de nieuwe eigenaren. GLT-Interlift is daarop gaan zoeken naar een alternatief, dat men vond in het Italiaanse Anteo. Via een samenwerkingsovereenkomst verkreeg GLT Interlift de exclusieve rechten voor Nederland van de volledige productlijn. De laadkleppen worden verkocht onder de aanduiding ‘Anteo by GLT-Interlift’

Anteo is sinds 1969 producent van hydraulische componenten en sinds 1989 producent van laadkleppen. In drie fabrieken heeft Anteo sinds 1992 alles bij elkaar ruim 100.000 laadkleppen geproduceerd. Met MBB is overeengekomen dat GLT Interlift bestaande zaken afwikkelt en dus ook nieuwe kleppen kan afeveren en garanties en service zal afhandelen. De officiële introductie van Anteo vindt plaats op de Carrosserie Vakdagen op de stand van Lamboo Carrosserie uit Zoetermeer.
Lamboo was een van de eerste carrosseriebouwers die in 1982 bij GLT een Interlift-laadklep bestelde en is tot op de dag van vandaag een trouwe en grote afnemer van GLT. Lamboo heeft bij de introductie van Anteo op de Nederlandse markt als eerste een Anteo-onderschuiflaadklep, aangedreven door een hydraulische pomp met tandheugel en aluminium schuifbuizen besteld. Lamboo introduceert in Gorinchem een geheel eigen Lamboo Trailer met koelopbouw en een Mitsubishi koelunit (boven).
GLT stelt op de stand van Lamboo twee typen achtersluitende lichtgewicht laadkleppen met een hefvermogen van 750 kg tentoon op een demobok. Het gaat om een 4- en 2-cilinder uitvoering, met aluminium platform van 1600 mm hoog, met een eigen gewicht van onder de 230 kg (onder).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer