Renault komt ook met elektrische trucks in 2019 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Renault komt ook met elektrische trucks in 2019

Renault Trucks gaat vanaf volgend jaar een reeks van elektrische trucks verkopen. In de afgelopen tien jaar heeft Renault Trucks veel praktijkervaring opgedaan door het grondig testen van elektrische trucks in samenspraak met transporteurs. Deze volledig elektrische trucks zijn ontworpen voor gebruik in stadscentra en stedelijk gebied. Volvo liet onlangs ook al weten in 2019 elektrische trucks te gaan verkopen.

Renault presenteerde onlangs op Solutrans al een Renault D13 Electrique die gaat rijden voor de Delanchy Group.

Sinds 2009 investeert Renault Trucks op grote schaal in onderzoek en ontwikkeling naar elektromobiliteit waarbij de nadruk ligt op uitgebreide praktijktesten in nauwe samenwerking met diverse grote klanten zoals Guerlain, Carrefour, Nestlé en de Delanchy Group. Het uitvoeren van verschillende grootschalige testen met volledig elektrische 12 tot 16 ton trucks heeft Renault Trucks belangrijke inzichten en informatie gegeven op het gebied van gebruik, accuradius, accucapaciteit,  oplaadmogelijkheden en specifieke onderhoudsvereisten voor elektrische trucks. TTM.nl reed in 2015 al uitgebreid met diverse uitvoeringen van de D Electrique, maar ook met de elektrische Maxity en de Maxity op waterstof.

Naast experimentele voertuigen is sinds 2010 ook een 4,5-tons elektrische truck op de markt: de Maxity Electric: “Onze commerciële ervaring met de Maxity Electric heeft ons in staat gesteld ons netwerk op volle sterkte te krijgen op het gebied van verkoop, onderhoud en reparatie van elektrische voertuigen”, legt François Savoye, die de leiding heeft over de energie-efficiëntiestrategie van Renault Trucks, uit. “De elektrische voertuigen van tegenwoordig zijn een competitieve oplossing, wat in 2010 nog niet het geval was.”

Naast de grote vooruitgang die is geboekt op het gebied van specifieke klantwensen en de vraag vanuit de markt, kan Renault Trucks volgens de fabrikant zelf profiteren van de R&D kennis en mogelijkheden die Volvo Group biedt. Voordeel wordt ook behaald door beproefde technologische toepassingen en door gebruik te maken van synergie tussen verschillende entiteiten die zich bezighouden met de ontwikkeling van volledig elektrische voertuigen, zoals bussen.

Dankzij deze schaalvoordelen is Renault Trucks in staat om in 2019 een kosteneffectief assortiment voertuigen aan te kunnen bieden aan haar klanten. In de Renault Trucks-fabriek in Blainville-sur-Orne (Normandië) wordt een speciale assemblagelijn voor de volledig elektrische vrachtwagens geïnstalleerd om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer