Ga naar hoofdinhoud

Scania moet verkoop V8-motoren staken

Scania stopt tijdelijk met de verkoop en levering van haar V8-motoren doordat er een langdurige staking is bij een leverancier van een cruciaal onderdeel. 2.000 orders van trucks met V8-motoren kunnen daardoor niet worden nagekomen. Ook V8-motoren voor industriële en scheepvaarttoepassingen kunnen momenteel niet worden geproduceerd.

“Ik betreur het ten zeerste dat we momenteel onze klanten de Scania V8-motor niet kunnen aanbieden, toch de benchmark voor de industrie en onderdeel van het DNA van ons bedrijf. Onze verkooporganisatie richt zich nu op het aanbieden van alternatieve 13-liter motoren of andere oplossingen om ervoor te zorgen dat de getroffen klanten hun verplichtingen aan hun klanten kunnen nakomen. We doen er in ieder geval alles aan doen om het vertrouwen van onze klanten te behouden”, zegt Christian Levin, Executive Vice President en Head of Sales and Marketing bij Scania.

De huidige staking bij de leverancier is volgens Scania aan de gang sinds 14 juni. Scania heeft ook eerder dit jaar last gehad van verstoringen in leveringen van deze specifieke leverancier.

“We hebben een geschiedenis van meer dan 20 jaar samenwerking met deze leverancier. We doen er alles aan om onze supply chain te beveiligen en te optimaliseren om verder ongemak voor onze klanten te voorkomen”, zegt Anders Williamsson, Executive Vice President en Head of Purchasing.

6 reacties op “Scania moet verkoop V8-motoren staken

 • Peter

  De leverancier die het blok giet wil de prijs vertienvoudigden VW wil dat niet betalen gasn dat nu in eigen beheer doen.

 • nab

  scania is tegenwoordig van VW en daar weten ze goed, hoe je toeleveranciers moet uitbuiten. Maar ja met minder pk kom je er ook of koop een ander merk

 • Cece

  nab Mensen kiezen zelf wat ze kopen en als ze nu een Scania met een V8 hadden besteld is dat jammer voor die mensen dat ze em niet krijgen.
  Ik weet niet wie je bent maar je moet niet gaan haten op mensen die Scania kopen.
  Je moet eigenlijk op niemand haten.
  “Met minder PK kom je er ook” wat voor een uitspraak.
  Veel succes met 60 ton trekken op je 420pk Iveco

 • Zeeuw

  Ik moet de eerste scania nog zien die het redt tegen een iveco van het zelfde caliber.

 • nab

  nab. att. cece, Ik heb helemaal niets tegen scania, maar als die niet kunnen leveren zul je moeten doen met een scania met minder pk. Aan de andere kant een Volvo 680 of een Iveco 570 is ook niet verkeerd en misschien bevalt het nog beter en kost wat minder.Ik werkte vroeger bij de Rijke en toen hadden wij alleen maar Scania, tot er nieuwe Daf s kwamen. Diverse chauffeurs waren echte Scania fanaten en wilden geen Daf, maar toen ze er een paar weken mee gereden hadden wilden ze geen Scania meer. Je ziet maar, onbekend maakt onbemind

 • Peter

  Kunt ook gewoon even wachten tot dat ze wel weer leverbaar zijn natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer