Ga naar hoofdinhoud

Stef neemt Express Maree over

Logistiek dienstverlener Stef kondigt aan per 2 juli a.s. de seafoodvervoerder Express Maree over te nemen. Dankzij deze overeenkomst breidt de Stef Groep haar dienstverlening voor vis- en aanverwante producten uit en wordt de operationele dekking in Frankrijk versterkt.

Express Maree werd opgericht in 1948 en heeft zich gespecialiseerd in het transport en de logistiek van seafood producten in Frankrijk, maar ook op internationaal vlak. Deze historisch gegroeide core business vertegenwoordigt 75 procent van de bedrijfsactiviteiten. De onderneming telt in Frankrijk 450 medewerkers en beschikt over 9 vestigingen.

Stef is zelf ook al meer dan 40 jaar actief op deze markt in Frankrijk en de rest van Europa. In 2017 werd Stef Seafood opgericht, een business unit speciaal voor visserijproducten die de eisen van deze gespecialiseerde markt beter moet beantwoorden. De business unit bestaat uit 700 medewerkers en 17 vestigingen in Frankrijk en Italië.

Dankzij deze overeenkomst kan Stef Seafood de klanten en partners van Seafoodways een volledige dekking van Frankrijk verzekeren en dus voortaan ook het zuidoosten van het land en LanguedocRoussillon bedienen. Seafoodways is het eerste Europese netwerk voor transport en logistiek van visserijproducten.

Michel Fons, directeur Seafood binnen de Stef Groep: “De overname van Express Maree, van oudsher partner van Stef, komt voort uit het feit dat beide ondernemingen en teams elkaar uitmuntend aanvullen. Dankzij deze externe, symbolische stap zet de Stef Groep zijn groei- en specialisatiestrategie op de markt van vis- en aanverwante producten kracht bij. Door onze best practices te bundelen, zullen onze klanten van nog meer toonaangevende knowhow kunnen profiteren. Op deze manier kunnen we onze activiteiten in Frankrijk aanvullen en onze ontwikkelingsdynamiek op deze veeleisende markt versnellen.”

Julien Raynaud, algemeen directeur Express Maree, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd dat we kunnen steunen op een grote groep als Stef, een groep waarmee we al jaren nauw samenwerken, met name in Seafoodways. Dit is de logische volgende stap die onze klanten continuïteit op het vlak van dienstverlening én kwaliteit garandeert in het kader van dit erkende Europese netwerk.” Raynaud zal het directiecomité van Stef Seafood versterken als algemeen operationeel directeur van Express Maree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer