Ga naar hoofdinhoud

Synple stopt ermee

De initiatiefnemers van Synple, het samenwerkingsplatform om zo veel mogelijk lege ritten in het goederenvervoer te voorkomen, trekken de stekker uit hun bedrijf. Dat melden ze op LinkedIn.

“In de afgelopen 3 jaar hebben we hard gewerkt aan een samenwerkingsmodel van én voor de transportsector. Hierbij hebben we gewerkt aan de operationele kant, de juridische kant, de administratieve afhandeling en de integratie van systemen. Snel en drempelloos ontsluiten van data voor slim gebruik: het geloof dat de transporteur betere beslissingen gaat maken en efficiënter gaat rijden als hij de juiste informatie en mogelijkheden voor zich ziet.

We geloven in een schaalbaar en betaalbaar samenwerkingsmodel. Ondanks een forse kapitaalinjectie (er werd meer dan een miljoen euro in Synple gepompt, red.) is het ons niet gelukt om het platform voldoende snel op te schalen. Dit leidt ertoe dat we op korte termijn geen gezond business model voor ons platform kunnen ontwikkelen.

Wij willen iedereen bedanken voor de intensieve en mooie tijd die we samen hebben gehad. We hebben samen hard gewerkt om ons idee tot een succes te maken en met elkaar bewezen dat samenwerken loont. Er zijn tal van voorbeelden waarbij tussen transporteurs nieuwe verbanden zijn aangeknoopt.

Wij hebben veel geleerd, de droom gooien we dan ook niet weg. We geloven dat transport efficiënter kan”, aldus de oprichters van Synple, die een ieder die toch geïnteresseerd is in effectiever transport aanmoedigen vooral contact met hen te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer