Tesco test elektrische koelunit Carrier Transicold • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tesco test elektrische koelunit Carrier Transicold

De Britse supermarktketen Tesco heeft twee hydro-elektrische koelmachines van Carrier Transicold op proef. Die krijgen hun vermogen van de Euro 6 truckmotor en hebben niet langer een eigen vervuilende en lawaaierige dieselmotor nodig.

Tesco wil met de proef haar impact op het milieu verminderen. De Carrier multi-temp machines zijn gemonteerd op twee Mercedes-Benz Antos distributietrucks. De Carrier koelunits worden aangedreven door een Eco-Drive GenSet power unit, die via een hydraulische pomp verbonden is met de PTO van de dieselmotor van de truck. De koelmotor kan daardoor volledig elektrisch aangedreven worden en garandeert altijd 100 procent koelcapaciteit, zelfs als de dieselmotor van de Antos stationair draait. Tesco gaat de Antos’ naar verwachting zeven dagen in de week gebruiken voor supermarktdistributie. De planning is dat de Mercedes-Benz trucks acht jaar in de vloot van Tesco gaan rijden, goed voor bijna 60.000 kilometer per jaar.

De Carrier koelmachines voldoen aan de PIEK geluidsnorm en zijn daarom zeer geschikt voor stedelijke distributie. In de laadruimte van de Antos’ zitten twee koelcircuits een brede condensor, goed voor een koelcapaciteit van 18.400 watt. Volgens Carrier zorgt de configuratie voor een lager onderhoudsniveau.

“We zijn heel blij dat wij een van de eerste klanten zijn van Carrier die met deze koelunits aan de slag mogen en zo mogen genieten van grote milieuvoordelen”, aldus Caroline Sindrey van Tesco. “Dit nieuwe systeem biedt ons een groot potentieel om onze carbon footprint te verminderen door lagere uitstoot en dieselverbruik, maar ook door minder luchtvervuiling en geluidshinder. We hopen dat het ook een reductie zal betekenen in onderhouds- en brandstofkosten voor onze hele vloot op de lange termijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer