Tirol wil minstens 30 dagen trucks doseren in 2019 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tirol wil minstens 30 dagen trucks doseren in 2019

Tirol is van plan om de Brenner volgend jaar minstens 30 dagen voor een deel te sluiten voor vrachtwagens. De ‘Blockabfertigung’ is nodig om het volgens de Tirolers sterk toegenomen transitverkeer te matigen.

We hebben sinds januari een dramatische toename van transitverkeer van vrachtwagens gezien – een stijging van 13 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Om deze reden zullen we alle maatregelen blijven nemen om de veiligheid van het verkeer en de bevoorrading van de Tiroolse bevolking te waarborgen. De blockabfertigung is een noodmaatregel die we op grond van de genoemde stijging vaker zullen toepassen. en als gevolg zal nemen om de stijging van de intense “, aldus gouverneur Günther Platter.

Er is een ‘Dosierkalender’ (zie onderaan dit artikel) gemaakt op basis van het verkeer van dit jaar en deze heeft 17 doseringsdagen voor de eerste helft van het jaar. “De ervaring leert dat op sommige dagen het verkeer onder de voorspellingen lag, maar op andere dagen juist hoger dan voorspeld. Om deze reden is de doseringskalender aangepast”, aldus adjunct-gouverneur van de verkeersofficier Ingrid Felipe. Daarom wordt het vrachtverkeer in 2019 gedoseerd op de woensdag na Pasen en voor Hemelvaart en ook op de donderdag voor Pinksteren.

“We hebben de omvang van het verkeer zorgvuldig geanalyseerd en komen tot 17 blockabfertigungen in de eerste helft van 2019. Ik verwacht gezien de stijging van het transitverkeer naar minimaal 30 doseerdagen in 2019 te gaan. Dat is gebaseerd op een stijging van 10 procent aan vrachtverkeer op die dagen. We hebben beloofd het tijdig aan te kondigen, zodat iedereen zich kan aanpassen en we voldoen aan de eisen van de Europese Commissie”, aldus Platter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer