VIDEO - TrICS LZV net zo wendbaar als gewone, enkele oplegger • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – TrICS LZV net zo wendbaar als gewone, enkele oplegger

Na Tracon, Burgers/ Dtec en Van Holten/Stam/Broshuis lanceert een nieuwe groep producenten onder TrICS wederom een nieuw LZV-concept. Kern ervan is dat de assen van de voorste trailer naar achteren kunnen schuiven waardoor een koppelschotel voor de tweede trailer te voorschijn komt.

TRICS lzvHet is dus, net als de andere nieuwe systemen, gebaseerd op het uit Australië stammende B-double concept, want deze LZV heeft in het geheel geen dolly. Deelnemende producenten zijn trailerbouwer Jumbo, Heiwo, DHollandia, Thermo King, Wezenberg Groep, Weweler en VSE.  Op de foto is de combinatie te zien op de RDW testbaan.

Daar bleek dat de combinatie zonder enige moeite een straal van 12,5 m rijdt. De normale, wettelijk vereiste bestreken baan heeft een ‘binnenstraal’ van 5,3 m en een ‘buitenstraal’ van 12,5 m (bestreken baan is dan 7,2 m). Bij een LZV mag de buitenstraal 14,5 m en de binnenstraal 6,5 m zijn (bestreken baan 8 m). De TrICS LZV kan een straal van 12,5 m rijden: De binnenstraal is dan 7,3 m waaruit resulteert dat de bestreken baan slechts 5,2 m is. Dat betekent in feite dat de wettelijke maten van de straal en bestreken baan gelijk zijn aan die van een standaard 13,60 m trailer met drie starre assen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer