Vollere veerboten door crisis Kanaaltunnel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vollere veerboten door crisis Kanaaltunnel

De aanhoudende crisis bij de Kanaaltunnel in Calais zorgt ervoor dat steeds meer personen en bedrijven kiezen voor de veerboot tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Dat blijkt uit cijfers die P&O Ferries maandag heeft gepubliceerd.

ferrytransportP&O meldt dat het aantal vrachtwagens op de boten tussen Engeland en het Belgische Zeebrugge vorige maand enorm gestegen. Zo voeren er in juli tussen Teesport en Zeebrugge 176 procent meer vrachtwagens mee, terwijl het aantal trucks op de routes van Hull en Tilbury naar de Belgische havenplaats met circa drie kwart toenam

Het transport door de Kanaaltunnel wordt de afgelopen tijd bemoeilijkt door acties van stakend personeel en door het grote aantal vluchtelingen dat als verstekeling wil meereizen met vrachtwagens naar Groot-Brittannië.

Exporteurs kiezen daarom steeds vaker voor de veerboot. Begin deze maand gaf Stena Line, die vaart tussen Hoek van Holland en het Britse Harwich, al aan dat het vrachtvervoer in de voorafgaande weken met zo’n 10 procent was gegroeid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer