Volvo zet 685 miljoen euro opzij voor emissiecomponent • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Volvo zet 685 miljoen euro opzij voor emissiecomponent

Volvo Trucks heeft maar liefst 7 miljard Zweedse kronen, omgerekend ruim 685 miljoen euro, opzij om de kosten op te vangen van een te snel slijtend onderdeel dat voor een hogere NOx-emissie zorgt.

Volvo maakte in oktober bekend dat een component voor emissiebeperking die op bepaalde markten in haar truckmotoren wordt gebruikt, sneller slijt dan verwacht. Daardoor is het mogelijk dat de motoren de emissiegrenswaarden voor stikstofoxiden (NOx) overschrijden. De motoren met het betreffende onderdeel voldoen aan de emissielimieten bij levering; de snelle slijtage is het gevolg van een materiaalprobleem dat zich in de loop van de tijd voordoet.

De geschatte kosten zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals het testen van voertuigen, statistische analyse en de dialoog met relevante autoriteiten. De volgende stap zal zijn om te definiëren hoe corrigerende acties met betrekking tot het onderdeel moeten worden uitgevoerd in voertuigen die door dit probleem worden getroffen. Dit gebeurt samen met de relevante autoriteiten.

De slijtage van het betreffende onderdeel vormt volgens Volvo geen probleem met de productveiligheid en heeft ook geen negatieve invloed op de prestaties van het voertuig of de motor op andere gebieden dan de emissiebeperking. De degradatie is het gevolg van een materiaalprobleem dat zich in de loop van de tijd voordoet. Alle motoren en voertuigen die zijn uitgerust met het onderdeel voldoen aan de emissiegrenswaarden bij levering.

De voorziening zal het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal van 2018 beïnvloeden, terwijl het negatieve kasstroomeffect in 2019 zal beginnen en geleidelijk zal toenemen in de komende jaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer